28. Augusta 2022.

Zakažite razgovor sa Google LaMDA 2 vještačkom inteligencijom

Big Portal

Brza prijava

Tokom I/O Google konferencije održane maja ove godine, Sundar Pičai, izvršni direktor ove kompanije, objavio je kako će kasnije tokom godine odabrani beta testeri dobiti mogućnost da isprobaju mogućnosti LaMDA 2 veštačke inteligencije kroz prijateljske razgovore. U četvrtak, kompanija Google zvanično je objavila kako je otpočeo proces prijavljivanja za testiranje funkcionalnosti ovog naprednog “chatbot” programa. Ukoliko ste zainteresovani, i vi se možete prijaviti na ovom linku. Mi već jesmo.

Beta test

AI Test Kitchen, kako kompanija Google naziva aplikaciju posredstvom koje biste bili u mogućnosti da testirate sposobnosti ove veštačke inteligencije omogućila bi beta testerima da isprobaju mnoge funkcionalnosti LaMDA 2 AI u kontrolisanom i sigurnom okruženju, kako sam Google navodi. Celokupno iskustvo biće struktuirano kroz nekoliko demoa koji prikazuju za šta je sve LaMDA AI sposoban.

Prema rečima Trisa Varkentina, menadžera u sektoru Google Research, “Prvi demo imena Imagine It omogućava vam da istražujete maštu LaMDA 2 AI programa. Drugi test demo zove se List It i donosi sposobnost postavljanja ciljeva ili tema koja će ova veštačka inteligencija potom organizovati u podzadatke. Na kraju, treći demo imena Talk About It (Dogs Edition) omogućava vam da razgovarate o psima i proverite koliko će ovaj AI ostati fokusiran na zadatu temu”.

Naravno, ne čudi nas što Google insistira na sigurnim i kontrolisanim razgovorima nakon nekoliko neuspešnih pokušaja od kojih je najpoznatiji AI Taye kompanije Micorosft koji je niotkuda počeo da iskazuje nacističke tendencije tokom svojih razgovora. Valjda se neće i LaMDA 2 izblamirati. U svakom slučaju, postoji samo jedan način da saznamo.

Izvor: Benchmark

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare