Zakazano suđenje Malčanskom berberinu - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Zakazano suđenje Malčanskom berberinu

Viši sud u Nišu zakazao je danas, nakon pripremnog ročišta, za 8. jul početak suđenja Ninoslavu Јovanoviću, poznatijem kao Malčanski berberin, koji je krajem prošle godine oteo i zlostavljao 12-godišnju djevojčicu iz sela Suvi do.

Na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, tužilac je predstavio optužnicu i dokaze koji je potkrepljuju, a Јovanović se izjasnio se na navode optužbe i samo u manjem dijelu je osporio činjenično stanje opisano u optužnici, saopšteno je iz niškog Višeg suda.

Roditelji djevojčice su se pridružili krivicnom gonjenju Јovanovića, dodao je sud.

Јovanovićev branilac je osporio neuropsihijatrijsko vještačenje svog branjenika u dijelu o uračunljivosti u vrijeme izvršenja krivičnih djela, ali se nije protivio ostalim dokaznim predlozima tužilaštva.

Na pripremnom ročištu usvojeni su predlozi za izvođenje dokaza tužilaštva, kao i predlozi za izvođenje dokaza koje je dala odbrana, osim predloga odbrane za ispitivanje svjedoka na okolnosti koje se ne odnose na utvrđivanje činjenicnog stanja koje je predmet optužbe, navodi se u saopštenju suda.

Nakon ročišta, roditelji djevojčice prenijeli su novinarima da je Јovnaović djelimično priznao krivicu, ali da se i branio i prepričao šta se dešavalo tokom otmice.

– Tražio je i da se saslušaju njegovi ljekari. Rekao je da bio pomućene svijesti – rekla je djevojčicina majka Aleksandra K.

Prenijela je da se Јovanović u sudnici ponašao se normalno, ali da roditelje nije gledao.

TANJUG

Danas objavljeno

Upozorenje za EU: Hitno; “Ljudi, urazumite se”

Vanja A

Vučić o ulasku Srbije u EU: “Zavisi”

Vanja A

“Ovde žive dobri ljudi”

Vanja A

Ostavite komentar