2. Aprila 2021.

Zakazana sednica Kriznog štaba; Brnabić: Razmotrićemo popuštanje

Big Portal

Podsetimo, danima se spekulisalo da će sednice biti, ali ona zapravo nije bila ni zakazana, a ono o čemu se najviše pričalo je mogućnost otvaranja ugostiteljskih objekata pod određenim uslovima.

Ti određeni uslovi odnose se na to da bi kafićima i restoranima moglo biti dozvoljeno da otvore bašte, ali ne i unutrašnjost objekata. Za to se svakako zalaže ekonomski deo štaba, dok jemedicinski izričito protiv, jer smatra da je broj zaraženih i hospitalizovanih prevelik.

O tome je za današnju Politiku govorio i član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović, prema čijim rečima ne bi trebalo ni da bude govora o popuštanju mera.

Takođe, ono što još ne znamo je i do kada će đaci viših razreda osnovnih škola kao i srednjoškolci ostati na onlajn nastavi.

Brnabić: To ne smemo da ugrozimo
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je, najavljujući novu sednicu Kriznog štaba, navela i da će se prethodno sastati sa stručnim delom tog tela kako bi se razmotrilo koliko je moguće popuštanje mera.

Ona je na TV Pink rekla da se vidi stagnacija, čak i blagi pad novozareženih u Beogradu, gde je i najviše vakcinisanih građana.

“Obratićemo se javnosti nakon sednice Kriznog štaba. Saslušaću lekare i videćemo da pokušamo da nađemo neki balans”, rekla je Brnabićeva.

Trudićemo se, kaže, da još malo relaksiramo mere, koje su sada među blažima u odnosu na zemlje Evrope, ali da će se voditi računa da nastavimo sa rezultatima jer, iako su veliki brojevi novozaraženih, dosta su dobri.

“Vidimo stagnaciju, čak blagi pad, ali to ne smemo da ugrozimo”, naglasila je Brnabić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare