Zak Snajder objasnio zašto ima toliko krvi u njegovoj verziji "Lige pravednika" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Zak Snajder objasnio zašto ima toliko krvi u njegovoj verziji “Lige pravednika”

Otprilike nakon prvih 25 minuta “Lige pravednika Zaka Snajdera”, Čudesna Žena (Gal Gadot) upada u sobu ispunjenu samoubilačkim teroristima koji žele da miniraju celu zgradu – a školska deca zarobljena su tamo sa njima.

Samo nekoliko sekundi pre nego što će bomba eksplodirati, Čudesna Žena brzinom munje obara svakog terorista, bacajući ih snažno u zidove, pre nego što zgrabi bombu, skoči kroz plafon i baci je visoko u vazduh gde eksplodira..

Ista scena odvijala se na približno isti način u bioskopskom izdanju “Lige pravednika” 2017. godine, koje je završeno bez učešća Zaka Snajdera. Ali u Snajderovoj verziji, koja se trenutno emituje na kanalu HBO Maks, postoji jedna ključna – i upadljiva – razlika: kada Čudesna Žena baci teroriste u zid, oni prvo udare glavom i ostave krvave fleke iza sebe dok padaju na pod.

To je jedan od nekoliko slučajeva u kojima je nasilje u “Ligi pravednika” krvavije i nasilnije nego što je publika obično navikla sa filmovima o superherojima, koji gotovo uvek imaju ocenu “PG-13” – i stoga uglavnom u njima nema krvi.

Ali Snajder je želeo da napravi iskorak.

“To je čista vežba u kreativnoj slobodi”, rekao je režiser ove nedelje za “Varajeti” o Snajderovom rezu “Lige pravednika”.

Slično tome, “Ultimate Edition” Snajderovog filma “Batman v Superman: Dawn of Justice” iz 2016. godine, koji je takođe ocenjen sa “R” samo za digitalno i kućno video-izdanje, Snajder kaže da ga HBO Maks nije uslovljavao da njegova “Liga pravednika” dobije rejting PG-13.

“Uradimo to tačno onako kako bismo to uradili da nema odbora za ocenjivanje”, rekao je Snajder, pa dodao:

“Uradimo to onako kako mi mislimo da izgleda najviše kul. To je bio filozofski pristup koji sam imao”.

Danas objavljeno

Tužna realnost: Madonna na posljednjim fotografijama izgleda neprepoznatljivo, ruke skriva iz jednog razloga

Vanja A

Razvodi se Robin Rajt

Vanja A

Picerija razbjesnila goste jer dodatno naplaćuje sječenje pice

V.R.

Ostavite komentar