Zahvaljujući ovoj dijeti smršala je 55 kilograma, a rješenje nije "bušenje kašike" - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Zahvaljujući ovoj dijeti smršala je 55 kilograma, a rješenje nije “bušenje kašike”

Imala je 140 kilograma kada je shvatila da je vreme za promene!

Jedna mama iz San Franciska je inspiracija mnogima koje se bore sa prekomernom težinom. Suzan Rajan često deli korisne savete na svom Instagram profilu, usmerene ka podizanju samopouzdanja, ali i načinu ishrane.

Suzana je usvojila princip poznat kao keto dijeta, ishranu koja je bogata mastima ali siromašna ugljenim hidratima, i kaže da joj je pomogla da skine 55 kilograma. Zahvaljujući svom iskustvu, ali i iskustvu drugih, Suzan je uspela da napiše i sosptvenu knjigu na ovu temu.

Ona kaže da prvi korak nije bio “bušenje kašike” već promena načina na koji razmišlja.

“Svaki plan će propasti ako ne verujete u svoju moć da uspete. Postizanje zdravlja je put koji počinje iznutra. Celog života borila sam se sa manjkom samopouzdanja i depresijom, unutrašnji glas me je mučio i kroz savetovanje i čitanje dobrih knjiga na te teme uspela sam da napravim najvažniji korak. Važno je imati i prijatelje i porodicu pune podrške”, istakla je ova žena.

Ona se osvrnula i na zdrave navike koje se postepeno grade.

“Važno je da znate da su zdrave navike u ishrani večiti proces koji traje. Nikada nemojte razmišljati u smeru ‘sve ili ništa’. Čak i ako pojedete nešto što je izvan vaše dijete, ne dozvolite da vas to ‘spusti’ i ugrozi ostatak tog dana”, rekla je ona.

A najbitnije od svega je da se ne plašite svojih grešaka.

“Ne plašite se grešaka, ne trudite se da saznate sve o nekoj ishrani. Krenite polako. Ja nisam ni merila ketone u krvi, samo sam jela hranu koja je poželjna u keto ishrani. Postojaće greške i normalno je da ih pravite, važno je da iz njih naučite”, rekla je Rajanova.

Danas objavljeno

Naučnici otkrivaju zašto psi ponekad ne vole određene ljude

Vanja A

Legenda Čelsija, Džon Teri odao počast „najboljem vlasniku“, Romanu Abramoviču

Vanja A

Opljačkana Maraja Keri, nije bila obazriva

Vanja A

Ostavite komentar