Zahvalite se svojim bakama: Ruž umjesto rumenila je novi trend - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Zahvalite se svojim bakama: Ruž umjesto rumenila je novi trend

Tehnike šminkanja koje su bile popularne u vrijeme naših baka i prabaka trenutno doživljavaju svoj vrhunac! Žene širom svijeta bacile su rumenila i počele da boje svoje obraze ruževima.

Konturisanje kamenim i tečnim puderima, korektorima i bronzerima više nije u modi, sada se do savršenih crta lica i osvježenog tena stiže crvenim karminom. Instagramom i TikTokom poput požara se širi stari, zaboravljeni beauty trend koji su primjenjivale naše bake, a koji zagovara bacanje rumenila i to zauvijek. Poznate blogerke koje na ovim društvenim mrežama promovišu sve što ima veze sa ljepotom latile su se svojih ruževa i njima počele da boje jagodice, noseve, čelo i bradu kako bi postigle rumeni izgled lica. Iako na prvi pogled djeluju zastrašujuće sa crvenim linijama i flekama na licu, rezultat koji postižu izgleda nevjerovatno dobro.

Karmin - okrutni sastojak u kozmetici - Be Pure

Da je riječ o tehnici koju smo mogli da vidimo od bake, potvrđuje i profesionalna šminkerka Tijana Silbaški, koja je i lično isprobala ovaj metod šminkanja i odlučila da ipak ostane vjerna rumenilu.

– Ova tehnika se nije učila na kursu koji sam ja konkretno pohađala, što ne znači da se u drugim školama šminkanja ne pominje i ne uči. Lično sam veći ljubitelj rumenila iako ideja jeste dobra, ali samo za one koji su u šminkanju spretni, jer u suprotnom možete dobiti prljav izgled. Također, mišljenja su podijeljena i oko trajnosti karmina na licu u poređenju sa trajnošću rumenila. Mislim da to više zavisi od samog kvaliteta proizvoda koji koristite – objašnjava ona.

TikTok beauty influenserke tvrde da ruževi mogu jednako dobro, pa čak i bolje da istaknu obraze, a na sve to su jeftiniji od rumenila i lakše se i brže nanose.

Vaš uspješni rumeni izgled

Prvo na lice nanesite primer, ili kremu za lice ukoliko nemate primer, zatim tečni puder, korektor i na kraju rumenilo (u ovom slučaju ruž) na dijelove lica koje želite da utoplite – obraze, vrh čela, ivicu brade… Ruž možete nanijeti i utapkati prstima ili beauty blenderom. Nijansa karmina koju koristite nije presudna, bitno je da se vama sviđa.

Karmin pokriva podočnjake

Mnogi šminkeri preporučuju ruževe kao alternativu mnogim proizvodima. Ne boji karmin samo usne i obraze već i kapke, a pokriva i fleke od bubuljica, kao i podočnjake.

– Vjerovali ili ne, crveni karmin može poslužiti kao korektor za pokrivanje podočnjaka (naravno, nakon toga je obavezan tečni puder), dok braon i bež nijanse karmina mogu poslužiti za konturisanje. Osim toga, odlična je ideja i da matt tečne ruževe iskoristite kao sjenku ili tuš.

Izvor: zena.blic

Danas objavljeno

Kolač s višnjama koji miriše na djetinjstvo

Vanja A

Meksička hrana: Spoj nespojivog – slatkog i začinjenog

Vanja A

Ishrana na poslu: Najveće greške koje pravimo dok jedemo u kancelariji

Vanja A

Ostavite komentar