Zahtjevaju hitnu obustavu pošiljki: Amazon prodaje neispravne uređaje koji eksplodiraju - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Zahtjevaju hitnu obustavu pošiljki: Amazon prodaje neispravne uređaje koji eksplodiraju

Tri američka senatora zahtjevala su povlačenje svih opasnih proizvoda sa Amazona.

Ovo se dogodilo nakon što je Si-En-En objavio rezultate svoje istrage prema kojima se pokazalo da su desetine Amazon bejsiks elektronskih proizvoda ostale u prodaji, uprkos žalbi mušterija da su se proizvodi topili, eksplodirali ili palili.

U pismu vlasniku Amazona Džefu Bezosu, senatori Ričard Blumental iz Konektikata, Robert Mendez iz Nju Džerzija i Ed Marki iz Masačusetsa napisali su da je izveštaj Si-En-En-a pokazao da je prodavac ignorisao ozbiljnu zabrinutost kupaca u vezi sa određenim elektronskim uređajima, dodavši da bi ovi prozvodi mogli da nastave da predstavljaju ozbiljnu pretnju potrošačima koji su već kupili proizvode sve dok ih ne povuku.

Amazon nije direktno odgovorio na zabrinutost senatora, ali su iz ove kompanije rekli da im je “bezbednost na prvom mestu” i da njihovi proizvodi ispunjavaju sve sigurnosne standarde, navodi Si-En-En.

Iz kompanije su rekli i da preduzimaju brojne korake kako bi se uverili da su Amazon bejsiks proizvodi bezbedni i visokog kvaliteta. Ovi koraci uključuju odabir iskusnih proizvođača, praćenje povratnih informacija od kupaca i testiranje proizvoda kako bi se uverili da prolaze na testu bezbednosti i ispunjavaju standarde usaglašenosti pre nego što se nađu na tržištu, ali i nakon toga.

Takođe su se osvrnuli i na Si-En-En u objavi na svom blogu, koju su postavili kao odgovor na istragu.

“Želimo da mušterije kupuju sa poverenjem i da, ako su ikada zabrinuti, kontaktiraju naš korisnički servis i mi ćemo to istražiti”, napisala je ova kompanija.

“Amazon mora odmah da obustavi prodaju opasnih i neispravnih Amazon bejsiks proizvoda, da ih povuče i da odmah obavesti mušterije o potencijalnim rizicima”, napisali su demokratski senatori u pismu.

Dodali su i da nije dovoljno da jednostavno uklone veb-stranicu proizvoda, ostavljajući za sobom “mrtav” URL i uklanjajući upozorenja potrošača sa vidika.

“Nema opravdanja da kupci ovih proizvoda ne budu odmah obavešteni o problemima sa sigurnošću proizvoda”, napisali su senatori.

Izvor: B92

Danas objavljeno

“Sarmagedon”: Burek sa sarmom izazvao buru na društvenim mrežama

Vanja A

Pop zvijezde Kristina Agilera i Maluma objavili nove singlove

Vanja A

Takmičenje u jedenju luka, šampion pojeo 192 komada i nije zaplakao

Vanja A

Ostavite komentar