Zahtjev za uvođenje obaveznog PCR testa za prelazak granice - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Zahtjev za uvođenje obaveznog PCR testa za prelazak granice

Federalno Ministarstvo zdravstva zatražilo je od Savjeta ministara da pred predstojeće novogodišnje i božićne praznike izda naredbu da sva lica pri ulasku u BiH moraju imati negativan PCR test ne stariji od 48 časova, uključujući i ona iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Ovaj zahtjev sada bi važio za sve, odnosno i na zemlje regiona, jer su lica koja dolaze iz inostranstva i prije prelazila granicu samo uz negativan PCR test.

Iz Federalnog ministarstva su predložili Ministarstvu bezbjednosti i Ministarstvu civilnih poslova u Savjetu ministara da upute zajednički prijedlog odluke prema kojoj bi sada svi strani državljani morali imati negativan PCR, ne stariji od 48 časova, računajući od dana ulaska u zemlju.

U saopštenju Ministarstva zdravstva je navedeno da je na području Federacije BiH ozbiljna epidemiološka situacija i da je zaključno sa 7. decembrom u tom entitetu registrovan 61.031 slučaj zaraze virusom korona, dok ih je 18.059 aktivno, prenose federalni mediji.

  • Pred nama su božićni praznici koje obilježavaju pripadnici katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti, kao i Nova godina, pa je potrebno pravovremeno preduzeti protivepidemiološke mjere da bi se spriječilo dalje širenje virusa – naveli su iz Federalnog ministarstva zdravstva.

Danas objavljeno

“Kako se ponašaju Srbi tako bi trebalo da se ponaša Evropska unija”

M.

Pretresen kamp Blažuj, 17 lica biće protjerano iz BiH

M.

Palermo, devojčica žrtva igre “izazova” na Tik-Toku

M.

Ostavite komentar