"Zahtev za registraciju vakcine Sputnik V u EU podnet 29. januara" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Zahtev za registraciju vakcine Sputnik V u EU podnet 29. januara”

Ruski Fond za direktne investicije saopštio je da je 29. januara podnet zahtev za registraciju vakcine Sputnjik V u Evropskoj uniji.

“RDIF je 29. januara podneo zahtev za registraciju vakcine Sputnjik V Evropskoj uniji i pokrenuo postupak za dostavljanje dosijea sa informacijama o vakcini”, saopšteno je iz RDIF, prenosi TAS S.

Agencija RIA Novosti prenosi da je u RDIF rečeno da imaju zvanični potvrdu EMA da je njihova prijava prihvaćena.

Prethodno je EMA saopštila da su završene konsultacije sa tvorcima ruske vakcine protiv korona virusa Sputnjik i da “sada može da se podnese zahtev” za registraciju vakcine u EU, preneo je portal Sputnjik.

„U ovoj fazi možemo da kažemo da je Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja održao naučne konsultacije sa EMA o vakcini protiv kovida 19 Sputnjik V (poznatoj i kao Gam-COVID-Vac). Kao sledeći korak kompanija može da pripremi zahtev za dobijanje potvrde o registraciji”, izjavio je sagovornik Sputnjika.

Predstavnik Evropske agencije za lekove tvrdi da Agencija zasad nije primila zahtev za registraciju vakcine Sputnjik V i da se o rokovima za dobijanje odobrenja od EMA za tržište EU može razgovarati nakon što zahtev stigne.

Danas objavljeno

Palmer: Izbori treba da vrate povjerenje građana

M.

Sud BiH oslobodio srpske policajce optužbi za Srebrenicu

M.

Vučić o omikron soju: “Samo nam je on bio potreban”

M.

Ostavite komentar