Zaharovoj "prekipelo": "Udarac za čitavu organizaciju" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Zaharovoj “prekipelo”: “Udarac za čitavu organizaciju”

Onemogućivši učešće ruske delegacije, predvođene šefom diplomatije, na sastanku OEBS, Poljska praktično uništava tu organizaciju, rekla je Marija Zaharova.

“Ne radi se samo o Poljskoj kao o državi, nego o tome da je ta zemlja predsedavajuća OEBS i dužna je da osigura ravnopravne uslove rada za sve države-članice. Poljska ovako nanosi udarac čitavoj organizaciji, bezbednosti i saradnji u Evropi”, rekla je Zaharova.

Podsetimo, Poljska je donela odluku da nemogući Lavrovu da učestvuje na sastanku Saveta ministara spoljnih poslova OEBS u Lođu 1 . i 2. decembra.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je s tim u vezi da je zbog ovakve odluke Varšava na većem gubitku OEBS nego Lavrov. Rusku delegaciju predvodiće stalni predstavnik Rusije pri OEBS Aleksandar Lukaševič.

Zaharova je još rekla da se poljski političari bave rusofobijom jer su im “duše mračne“ ili za to plaća Zapad.

“Tako vatrena, ozloglašena rusofobija koja prevazilazi granice razumnog, mržnja prema našoj zemlji. Na žalost, čitav niz poljskih političara poslednjih decenija se samo time i bavi – neko zbog svoje mračne duše, a neko je plaćen novcem kolektivnog Zapada. To niko nije ni krio“, rekla je ona i dodala da su ti rusofobski ispadi počeli mnogo pre specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini.

Danas objavljeno

Makron sa Zelenskim i Šolcom: Od dešavanja u Ukrajini zavisi budućnost Evrope

M.

U zemljotresu koji je pogodio Tursku i Siriju poginulo više od 12.000 ljudi

M.

Nebenzja: Pobrinućemo se da Ukrajina nikada više ne bude izvor pretnji

Vanja A

Ostavite komentar