Zaharova: Zapad nameće histeriju cijelom svijetu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Zaharova: Zapad nameće histeriju cijelom svijetu

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da zapadni partneri namjerno žele da nametnu osjećaj tjeskobe čitavom svijetu kako bi sakrili teret sopstvenih problema.

  • Naši zapadni partneri žele cijelom svijetu da nametnu osjećaj tjeskobe. Pritisak histerije, pritisak zebnje. To se radi namjerno. Odgovor je jasan. Teret sopstvenih problema koje ne rješavaju tjera ih da koriste ovaj model – rekla je Zaharova za televiziju Rusija 1.

Prema njenim riječima, samo u posljednjih 10 dana veliki broj materijala posvećen je navodnom “početku agresije Rusije na Ukrajinu”.

  • Tako su i pisali – upravo ovim riječima i izrazima. Štaviše, upotrijebili su inscenirane snimke, prikazujući ukrajinsku tehniku, tenkove, kao ruske, predstavljajući ukrajinske željezničke stanice kao ruske i navodeći ih kao namjeru Rusije ili već kao svršenu činjenicu, navodno početak neke agresivne kampanje naše zemlje protiv Ukrajine – konstatovala je Zaharova.

Ranije je Zaharova izjavila da je Zapad izjavama Praga o protjerivanju ruskih diplomata želio da “blokira” informacije o prevratu koji se priprema u Bjelorusiji, prenio je “Sputnjik”.

Ona je takođe saopštila da će Rusija u najskorije vrijeme objaviti konkretne korake kao odgovor na protjerivanje zaposlenih u Ambasadi Rusije u Češkoj.

Danas objavljeno

“Pala” banda internet udvarača

M.

Težak udes kod Prijedora, dvoje povrijeđeno

M.

Pao meteor u Hrvatskoj

M.

Ostavite komentar