18. Aprila 2021.

Zaharova: Zapad nameće histeriju cijelom svijetu

Big Portal
  • Naši zapadni partneri žele cijelom svijetu da nametnu osjećaj tjeskobe. Pritisak histerije, pritisak zebnje. To se radi namjerno. Odgovor je jasan. Teret sopstvenih problema koje ne rješavaju tjera ih da koriste ovaj model – rekla je Zaharova za televiziju Rusija 1.

Prema njenim riječima, samo u posljednjih 10 dana veliki broj materijala posvećen je navodnom “početku agresije Rusije na Ukrajinu”.

  • Tako su i pisali – upravo ovim riječima i izrazima. Štaviše, upotrijebili su inscenirane snimke, prikazujući ukrajinsku tehniku, tenkove, kao ruske, predstavljajući ukrajinske željezničke stanice kao ruske i navodeći ih kao namjeru Rusije ili već kao svršenu činjenicu, navodno početak neke agresivne kampanje naše zemlje protiv Ukrajine – konstatovala je Zaharova.

Ranije je Zaharova izjavila da je Zapad izjavama Praga o protjerivanju ruskih diplomata želio da “blokira” informacije o prevratu koji se priprema u Bjelorusiji, prenio je “Sputnjik”.

Ona je takođe saopštila da će Rusija u najskorije vrijeme objaviti konkretne korake kao odgovor na protjerivanje zaposlenih u Ambasadi Rusije u Češkoj.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare