Zaharova: SAD sebi da uvedu sankcije zbog Jugoslavije i Iraka - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Zaharova: SAD sebi da uvedu sankcije zbog Jugoslavije i Iraka

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da SAD, prije nego što izgovore riječ “zakon”, prvo moraju da uvedu sankcije sebi zbog Jugoslavije i Iraka, kao i zbog ubijenih širom svijeta.

“Od kada su Sjedinjene Države počele da žive po zakonima? Način njihovog djelovanja u Organizaciji za zabranu hemijskog oružja ne potpada ni pod jedan zakon – to je potpuno bezakonje. Prvo neka kazne sami sebe sankcijama za Jugoslaviju i Irak, milione ubijenih i osakaćenih. Tek tada mogu da izgovore riječ ‘zakon’ “, napisala je Zaharova na Telegramu.

Portparolka Bijele kuće Džen Psaki izjavila je prethodno da nedavni sastanak predsjednika SAD i Rusije Džozefa Bajdena i Vladimira Putina u Ženevi nije donio nikakve promjene u politiku sankcija Vašingtona prema Rusiji.

Prema njenim riječima, zakon predviđa da Bijela kuća nastavi da razmatra ograničenja u vezi sa upotrebom hemijskog oružja.

Sjedinjene Američke Države nastaviće da uvode sankcije ruskim kompanijama i organizacijama koje učestvuju u projektu Sjeverni tok 2, najavio je juče savjetnik američkog predsjednika nacionalnu bezbjednost Džejk Saliven.

On je takođe rekao da će SAD uvesti dodatne sankcije Rusiji zbog tretmana opozicionara Alekseja Navaljnog, čim bude “utvrdila prave mete.”

Tanjug

Danas objavljeno

Spasioci u vodenom parku “Akvana” oživjeli dječaka koji se davio

M.

Dodik: Rješenje da se svi sami prijave Tužilaštvu

M.

Ruski avioni gase požare u Antaliji

M.

Ostavite komentar