30. Novembra 2022.

Zaharova podsjetila Zapad kako je NATO lišavao vode i struje srpski narod tokom bombardovanja

Big Portal
  • Generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu, šefu evropske diplomatije Žozepu Borelju i službenicima Bijele kuće za sjećanje – napisala je Zaharova na Telegramu i navela citat bivšeg predstavnika Alijanse od 25. maja 1999. godine.

Upitan zašto NATO lišava građane zemlje struje i vode, Šej je odgovorio da ga ne brinu problemi srpskog naroda.

Takođe je isticao da su jugoslovenske vlasti trebale da prihvate uslove Alijanse kako bi prestalo bombardovanje infrastrukture.

  • Ako Milošević zaista hoće da njegovi građani imaju vodu i struju, sve što treba da uradi jeste da prihvati uslove NATO-a i mi ćemo prekinuti ovu kampanju. Dok to ne uradi, nastavićemo da napadamo ciljeve koji snabdijevaju njegovu vojsku strujom. Ako to bude imalo posljedice po stanovništvo, to je problem Miloševića. Prekid vodosnabdijevanja i struje koriste se protiv naroda Srbije, a mi smo ih “isključili” zauvijek ili na duže vrijeme zarad života 1,6 miliona Kosovara koji su protjerani iz svojih domova i čiji su životi ozbiljno ugroženi. Neće se svima dopasti ova razlika, ali ta razlika je za mene ključna – rekao je svojevremeno predstavnik NATO-a.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare