Zaharova: Osnivač "Belih šlemova" - britanski špijun, sarađivao sa Al Kaidom, bio na Kosovu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Zaharova: Osnivač “Belih šlemova” – britanski špijun, sarađivao sa Al Kaidom, bio na Kosovu

Rusija zahteva da od Velike Britanije dobije razjašnjenje povodom navoda da je osnivač organizacije „Beli šlemovi“ bivši britanski agent Mi-6.

Kako se navodi, on je, između ostalog, sarađivao sa Al Kaidom dok je bio aktivan na Kosovu, pišu Novosti.

Kako je pojasnila, reč je o Džejsmu le Mezjureu, koji je bio prisutan u mnogim zemljama širom sveta tokom konfliktnih situacija, između ostalog i na Balkanu, ali i na Bliskom istoku.

“Istraživanja su ukazala na to da je taj bivši agent koketirao sa terorističkim organizacijama dok je bio aktivan na Kosovu. Između ostalog, u njegovom timu su bili prisutni pripadnici Al Kaide”, istakla je Zaharova.

Tim rečima Zaharova je prokomentarisala izjavu zamenika britanskog ministra inostranih poslova Endrjua Marisona o tome da su predstavnici “Belih šlemova” navodno postali objekat dezinformacione kampanje koju sprovode vlasti Rusije i Sirije.

Podsetimo, “Beli šlemovi” uživaju ogromnu podršku Zapada uz obrazloženje da ta organizacija doprinosi spasavanju civila u zonama u Siriji gde se odvijaju borbe, dok sirijske i ruske vlasti tvrde da upravo oni sprovode neprijateljsku propagandnu aktivnost i sarađuju sa ekstremistima.

Pored toga, Rusija i Sirija optužuju “Bele šlemove” da su odgovorni za provokaciju koja je poslužila Zapadu da optuži Damask za korišćenje hemijskog oružja.

B92

Danas objavljeno

Incident na sastanku SZO: Ućutkana Etiopija?!

M.

Milanović: U slučaju sukoba u Ukrajini, povlačimo hrvatske vojnike

M.

Maske su počele da padaju, na djelu je državni udar

M.

Ostavite komentar