Zaharova: Osnivač "Belih šlemova" - britanski špijun, sarađivao sa Al Kaidom, bio na Kosovu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Zaharova: Osnivač “Belih šlemova” – britanski špijun, sarađivao sa Al Kaidom, bio na Kosovu

Rusija zahteva da od Velike Britanije dobije razjašnjenje povodom navoda da je osnivač organizacije „Beli šlemovi“ bivši britanski agent Mi-6.

Kako se navodi, on je, između ostalog, sarađivao sa Al Kaidom dok je bio aktivan na Kosovu, pišu Novosti.

Kako je pojasnila, reč je o Džejsmu le Mezjureu, koji je bio prisutan u mnogim zemljama širom sveta tokom konfliktnih situacija, između ostalog i na Balkanu, ali i na Bliskom istoku.

“Istraživanja su ukazala na to da je taj bivši agent koketirao sa terorističkim organizacijama dok je bio aktivan na Kosovu. Između ostalog, u njegovom timu su bili prisutni pripadnici Al Kaide”, istakla je Zaharova.

Tim rečima Zaharova je prokomentarisala izjavu zamenika britanskog ministra inostranih poslova Endrjua Marisona o tome da su predstavnici “Belih šlemova” navodno postali objekat dezinformacione kampanje koju sprovode vlasti Rusije i Sirije.

Podsetimo, “Beli šlemovi” uživaju ogromnu podršku Zapada uz obrazloženje da ta organizacija doprinosi spasavanju civila u zonama u Siriji gde se odvijaju borbe, dok sirijske i ruske vlasti tvrde da upravo oni sprovode neprijateljsku propagandnu aktivnost i sarađuju sa ekstremistima.

Pored toga, Rusija i Sirija optužuju “Bele šlemove” da su odgovorni za provokaciju koja je poslužila Zapadu da optuži Damask za korišćenje hemijskog oružja.

B92

Danas objavljeno

Počinje vakcinacija trećom dozom protiv korone

M.

Kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

M.

Patrijarh Porfirije danas nastavlja posjetu Sarajevu i Istočnom Sarajevu

M.

Ostavite komentar