Zaharova optužila SAD za "sveopštu sramotu" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Zaharova optužila SAD za “sveopštu sramotu”

Države u kojim su masovni protesti nakon ubistva u SAD, nemaju pravo da uče Kinu kako da postupa sa Hongkongom, rekla je pr MIP Rusije Marija Zaharova.

Japanski list “Jomiuri” preneo je da ministri inostranih poslova zemalja “sedmorke” usaglašavaju tekst moguće zajedničke izjave, u kojoj planiraju da zahtevaju da Peking preispita odluku o pripremi predloga zakona o nacionalnoj bezbednosti na teritoriji Hongkonga.

“Dakle nakon cele te sveopšte sramote zbog disfunkcionalnosti liberalno-demokratskog sistema, gde je ulogu sve četiri grane vlasti koje ne obavljaju svoj posao, moglo da odigra samo oružje, odlučili su da poduče Kinu kako da upravlja državom”, istakla je ona na svojoj stranici na Fejsbuku.

Protesti protiv rasizma i policijske brutalnosti pokrenuti su krajem maja u Americi zbog ubistva Džordža Flojda. Protesti su se proširili i na gradove širom sveta, a na mnogima je prethodnih dana došlo do nereda i sukoba sa policijom.

Džordž Flojd će danas biti sahranjen u Hjustonu. Predviđeno je da njegovo telo bude javno izloženo šest sati u Hjustonu na komemoraciji nakon čega će biti sahranjen, prenela je AP.

Izvor: Sputnjik

Danas objavljeno

Opozicija traži novo brojanje za predsjednika RS i za Narodnu skupštinu

Vanja A

Policija provjerava glasanje u Krajišniku odakle potiče Trivićeva

Vanja A

Predložen pritvor za članove biračkog odbora u N. Gradu

Vanja A

Ostavite komentar