28. Augusta 2022.

Zaharova: “Nuklearni terorizam”

Big Portal

“Polazimo od činjenice da inspekcija IAEA mora biti realizovana bez obzira na to kakav destruktivni uticaj kijevski režim ima na ovaj proces i svi oni koji stoje iza njega, kao i svi oni koji koriste nuklearni objekat kao instrument. To čak više nije ucena, vec´ terorizam. Ono što kijevski režim radi oko Zaporoške nuklearne elektrane, to je nuklearni terorizam“, rekla je Zaharova u emisiji “Nedeljno veče sa Vladimirom Solovjovom“ na televiziji “Rosija 1“.

Zaharova je pozvala da se ne reaguje na lažne informacije Zapada o tome da su Rusiju, navodno, nagovorili da dozvoli inspekciju IAEA u Zaporoškoj nuklearki.

“Želim da pozovem sve da ne reaguju na na lažne informacije koje sada plasira Zapad da su, navodno, nagovorili rusku stranu da prihvati inspekciju, da su iskoristili svu umetnost diplomatije, nagovarajuc´i nas na inspekciju. To nije istina, to je laž“, zaključila je Zaharova.

Zaporoška nuklearna elektrana nalazi se na levoj obali Dnjepra. To je najveća nuklearna elektrana u Evropi po broju blokova i kapacitetu. Od marta je pod kontrolom ruske vojske. Ukrajinske snage nastavljaju sa provokacijama oko nuklearke u Zaporožju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare