Zaharova: Njemačka i naoružava Prištinu i upozorava na kriminal - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Zaharova: Njemačka i naoružava Prištinu i upozorava na kriminal

Njemačko djelovanje na Kosovu i Metohiji je protivurječno, imajući u vidu da njemačko Ministarstvo spoljnih poslova upozorava na široko prisutan organizovani kriminal u ovoj pokrajini, a istovremeno njemački proizvođači oružja isporučuju tamo velike pošiljke naoružanja, rekla je portparol ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.

Ona navodi da njemačko Ministarstvo spoljnih poslova upozorava da se na Kosovu u privatnim rukama nalaze na stotine hiljada nelegalnog oružja.

Zaharova u objavi na svom profilu na “Telegram kanalu” ocjenjuje da su novinari njemačkog lista “Nojez Dojčland” pronašli “znake lake podvojenosti ličnosti u sopstvenoj vlasti”.

Prema njenim podacima, na sajtu njemačkog Ministarstva u dijelu preporuka za odlazak u strane države o Kosovu je napisano da je tu “široko rasprostranjen kriminal”.

Takođe piše da se “na Kosovu u privatnim rukama nalaze stotine hiljada komada nelegalnog streljačkog oružja, a da su faktori koji ograničavaju njihovu upotrebu niski”, prenosi ruska agencija RIA “Novosti”.

Zaharova je ocijenila daje to “apsolutno pošten opis situacije u tom kriminalnom regionu, koji jedni nazivaju “zemljom mogućnosti”, a drugi “crnom rupom”.

  • Tako se to često dešava kada se uz pomoć zapadnih pokrovitelja svjesno i ciljano, bez bilo kakve pravne osnove, suverene države nasilno cijepaju – navela je Zaharova.

U tom konteksut, dodala je ona, u medijima je procurilo pismo proizvođača naoružanja “Hekler i Koh” i Federalnog savjeta bezbjednosti Njemačke o planovima da se pokrajini Kosovo isporuči još jedna partija automatskog oružja u vrijednosti većoj od pola miliona evra.

  • Ponavljam “još jedna”, što znači da ovo nije prva – istakla je Zaharova.

Danas objavljeno

Opozicija u Srpskoj sutra predaje zahtjev za poništavanje izbora za predsjednika

Vanja A

Policija provjerava glasanje u Krajišniku odakle potiče Trivićeva

Vanja A

Predložen pritvor za članove biračkog odbora u N. Gradu

Vanja A

Ostavite komentar