9. Novembra 2022.

Zaharova: Kosovski Albanci se ohrabruju na dodatne brutalne postupke

Big Portal

Ona je naglasila da Zapad, koji je odgovoran za krizu, ne preduzima ništa da riješi sukobe.

– Zapad, koji je direktno odgovoran za trenutnu situaciju, do sada nije učinio ništa da osigura napredak u rješavanju kosovske krize. Rješenje pitanja Kosova i Metohije treba da se razvije u formi dijaloga, ali to se ne dešava, jer se kosovski Albanci, zapravo, ohrabruju na dodatne brutalne postupke – istakla je Zaharova.

Prema njenim riječima, Srbija je bila prinuđena da drži oružane snage u punoj pripravnosti nakon postupaka vlasti u Prištini.

– Usljed provokativnog ponašanja takozvanih kosovskih vlasti, Beograd je bio prinuđen da drži oružane snage u punoj pripravnosti u područjima kod administrativne linije sa južnom srpskom pokrajinom – navela je Zaharova.

Ona je upozorila da bi vojni scenario u kosovskoj krizi, za koju je odgovoran Zapad, imao veliki odjek i da stoga Moskva podržava volju Beograda da pronađe mirno rješenje.

– Svesrdno podržavamo privrženost Beograda pronalaženju mirnog rješenja za problem Kosova i Metohije, zasnovanog na međunarodnom pravu i Rezoluciji 1244 Savjeta bezbjednosti UN. Iz iskustva znamo da vojni sukob na Balkanu može da vodi ka razarajućim posljedicama, te vjerujemo da je zadatak diplomatije da pruži efikasnu pomoć u pronalaženju obostrano prihvatljivog rješenja – rekla je ona.

RTRS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare