Zaharova: "Brisel i Vašington su pokrovitelji" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Zaharova: “Brisel i Vašington su pokrovitelji”

Antiruska kampanja baltičkih država sprovodi se pod punim pokroviteljstvom Brisela i Vašingtona, izjavila je Marija Zaharova.

“Očigledno je da se antiruska kampanja baltičkih država sprovodi ne samo uz prećutnu saglasnost, već i pri punom pokroviteljstvu Brisela i Vašingtona, koji zatvaraju oči na manifestacije neonacizma na teritoriji svojih pribaltičkih vazala“, navodi se u komentaru na sajtu Ministarstva.

Ona je, komentarišući neonacističke marševe u baltičkim zemljama izjavila da se u blizini granica Rusije gaji mržnja ka svemu što je rusko, a posledice takve politike su sada evidentne u Ukrajini.

Prema njenim rečima, sve se odvija uporedo sa uništavanjem sovjetskih vojnih spomenika, koje su dozvolile vlasti u Letoniji, Litvaniji i Estoniji. Slučajevi vandalizma prema sovjetskim spomenicima su se posle početka specijalne vojne operacije učestili.

Svake godine 16. marta u prestonici Rige održava se povorka SS legionara i njihovih sledbenika. Na njoj se javno izlažu nacistički simboli. Ovaj događaj osuđuju mnoge svetske zemlje, među kojima i Rusija.

Danas objavljeno

Evropu čeka novi talas virusa

M.

Osuđeno deset profesora srednje škole u Rudom

M.

Vučić: Neće nas bombardovati

M.

Ostavite komentar