30. Novembra 2022.

Zaharova besna: “Najviši nivo toksičnosti”

Big Portal

Njeni komentari su usledili nakon što se Rusija povukla iz pregovora o nuklearnom oružju sa američkim zvaničnicima koji su se ove nedelje trebali održati u Kairu.

Zaharova je na svom Telegram kanalu rekla da je odluka Moskve da odloži razgovore podstaknuta lošim stanjem odnosa sa Vašingtonom.

“Sve u svemu, vidimo najviši nivo toksičnosti i neprijateljstva Vašingtona. Kao deo sveobuhvatnog hibridnog rata koji je vođen protiv nas, skoro svaki američki potez prema Rusiji podleže patološkoj želji da naškodi našoj zemlji gde god je to moguće“, rekla je ona.

Američki Stejt department saopštio je da je “spreman da odredi novi datum što je pre moguće, jer je nastavak inspekcija prioritet za održavanje sporazuma kao instrumenta stabilnosti”.

Ali Zaharova je optužila Vašington da pokušava da promeni odnos snaga prema sporazumu na “potpuno nelegitiman način pretvaranjem ili preimenovanjem oružja kako bi se ono izbacilo van okvira sporazuma“.

Državni mediji su citirali zamenika ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Rjabkova koji je rekao da Moskva “nije imala izbora osim da odloži“.

“Suočili smo se sa situacijom da su naše američke kolege u nizu oblasti pokazale ne samo nespremnost da sagledaju naše signale i uzmu u obzir naše prioritete, već su delovale i u suprotnom smeru“, rekao je on.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare