Zagreb: “IMAM KORONU, DEZINFIKUJTE SE” Zaražena žena ušla u poštu i ŠOKIRALA SLUŽBENIKE - BIGportal.ba
Region Vijesti

Zagreb: “IMAM KORONU, DEZINFIKUJTE SE” Zaražena žena ušla u poštu i ŠOKIRALA SLUŽBENIKE

Filijala pošte u zagrebačkom Zapruđu zatvorena je danas nakon što je u prijepodnevnim satima u nju ušetala žena pozitivna na korona virus, rekli su epidemiolozi i dodali kako je žena bila u samoizolaciji.

Žena je došla da faksom pošalje ljekarsku dokumentaciju, a kad je sve obavila prisutne je obavijestila da je zaražena, prenosi Telegraf.

– Oko 9.15 jutros na Trgu Ivana Meštrovića žena koja je bila zaražena koronom i bila u samoizolaciji je došla u poštu, obavila što treba i onda javno rekla pred svima da ima korona virus i da dezinfikuju poštu. Mi smo nakon toga zatvorili poslovnicu, pričekali epidemiologa, popisali sve ljude koji su bili unutra i dalje postupamo po uputstvima – rekao je Valentino Rajković, načelnik Civilne zaštite Novi Zagreb.

– Kad dezinfikujemo poštu, epidemiolozi će vidjeti šta će sa ljudima koji su bili unutra, da li će ih testirati ili ne – dodao je Rajković.
Iz Hrvatske pošte su rekli da je iz preventivnih razloga zatvorena filijala, da su nadležni obaviješteni, te da će postupati u skladu sa uputstvima civilnog štaba.

– Dakle, sve mjere su učinjene preventivno zbog sigurnosti naših zaposlenih i građana – rekli su iz Hrvatske pošte za RTL.

Provjerava se cijela porodica zaražene žene, a kako nezvanično saznaju hrvatski mediji, svi su pozitivni na Covid-19.

Danas objavljeno

Gordana Tadić smijenjena s mjesta glavne tužiteljke Tužilaštva BiH

M.

Hrvatska: Preminule 23 osobe, 3.162 zaražene

M.

Krizni štab prelomio: Uvode se kovid propusnice u Srbiji

M.

Ostavite komentar