Zagađenom hranom trovao beskućnike, a onda snimao njihove reakcije - BIGportal.ba
Hronika Vijesti

Zagađenom hranom trovao beskućnike, a onda snimao njihove reakcije

Robert Kejbl, 38-godišnjak iz kalifornijskog grada San Andreas optužen je da je zagađenom hranom otrovao osam beskućnika i svakog od njih potom snimao da bi zabiježio njihove reakcije.

Kako navodi Foks njuz, više njegovih žrtava, od kojih su neke mislile da učestvuju u takmičenju u jedenja ljute hrane, primljeno je u bolnicu.

Prema navodima tužilaštva, Kejbl je u hranu koju je davao beskućnicima stavljao oleosmolu kapsikum, koja je dvostruko snažnijeg dejstva od biber spreja koji koristi policija.

Poslije uzimanja kontaminirane hrane kod žrtava su se javile različite zdravstvene tegobe, poput simptoma napada, problema sa disanjem, povraćanja i jakih bolova u ustima i želucu.

Kejbl je trovanja navodno izveo u maju u mjestu Hantington Bič, da bi krajem tog mjeseca bio uhapšen, a otežavajuća okolnost po njega je to što je jedno maloljetno lice naveo da učestvuje u počinjenim radnjama.

Optužnica protiv njega sadrži niz teških krivičnih djela i prekršaja, uključujući i krivična djela trovanja i izazivanje povreda kod starijeg lica, a najviša kazna koja mu može biti izrečena iznosi 19 godina i tri mjeseca zatvora.

Kejbl, koji je zvanično po zanimanju kućni majstor, trenutno se nalazi u pritvoru, a određena mu je kaucija od pola miliona dolara.

Tanjug
Foto: Frank Franklin II/Tanjug/AP

Danas objavljeno

Jasan plan? Jednim udarcem se uništava Evropa ali i…

Vanja A

Trese se Turska

Vanja A

U udesu u Živinicama poginuo muškarac

Vanja A

Ostavite komentar