Zaev podnio ostavku na mjesto premijera i predsjednika stranke - BIGportal.ba
Region Vijesti

Zaev podnio ostavku na mjesto premijera i predsjednika stranke

Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije /SDSM/ i predsjednik Vlade Zoran Zaev izjavio je večeras da podnosi ostavku na obje funkcije poslije poraza na lokalnim izborima u Skoplju i drugim velikim gradovima.

“U ime SDSM i svih naših ljudi čestitam protivnicima na pobjedi na izborima. Preuzimam odgovornost na sebe i podnosim ostavku na mjesto premijera i predsjednika SDSM. Čestitam svim progresivnim građanima koji se bore za integrisanu Severnu Makedoniju. Čestitam svim izabranim gradonačelnicima”, rekao je Zaev na konferenciji za novinare poslije drugog kruga lokalnih izbora u Sjevernoj Makedoniji.

On je dodao da iz politike uopšte nije teško otići, već da je teška pomisao na realnost i odluku naroda.

“Unio sam slobodu i demokratiju u našu zemlju, što znači preuzimanje odgovornosti. Želim da ostavim trag ljudima da uče i rastu u demokratskom kapacitetu. Možda griješim, vrijeme će pokazati, vrijeme je da građani podrže političare koji mogu da donose teške i hrabre odluke, a da se ne rukovode političkim rejtingom ili foteljama”, rekao je Zaev.

Zaev je prije izbora rekao da će podnijeti ostavku ako njegova partija bude poražena na izborima za gradonačelnika Skoplja.

Njegov SDSM pretrpio je poraz u drugom krugu lokalnih izbora, pošto su opozicioni i nezavisni kandidati pobijedili u Skoplju, Ohridu, Kumanovu, Bitolju i drugim gradovima.

Opoziciona VMRO-DPMNE proglasila je pobjedu u 12 opština.

Danas objavljeno

Nema mogućnosti da Srpska prihvati indirektni izbor

M.

Učestvovat ćemo u radu ako bude donesen zakon o zabrani nazivanja entiteta genocidnim

M.

Srpska bilježi nepovoljnu epidemiološku situaciju

M.

Ostavite komentar