Zadužbina Milana Mladenovića oglasila se posle odluke suda - BIGportal.ba
Ex Yu

Zadužbina Milana Mladenovića oglasila se posle odluke suda

PRIVREDNI sud u Beogradu je 26. oktobra privremenom merom, a na zahtev Zadužbine Milana Mladenovića, zabranio izdavačkim kućama “Maskom” i “Tin dram mjuzik” da koriste znak EKV u nazivu njihovog konkursa, koji je raspisan kao “EKV: Tvoja pesma”.

– Po odluci suda, koja stupa na snagu odmah, pomenute kompanije ne samo da ne mogu da koriste znak EKV u vezi sa konkursom, nego ni na bilo kojoj poslovnoj dokumentaciji, na internet stranicama ili na reklamama – piše u saopštenju Zadužbine Milana Mladenovića, koja je postupak pokrenula zbog “izvršene povrede žiga EKV”. – Odluka će važiti dok sud, u posebnom postupku koji će biti pokrenut u roku od 30 dana, ne odluči da li će zabrana postati trajna.

Sud takođe navodi da bi “svako dalje ponašanje ‘Maskoma’ i ‘Tin dram mjuzika’ gde se na svojevrstan način zloupotrebljavaju zaštićeni znakovi”, predstavljalo podražavanje koje je “protivno načelu poštovanja dobrih poslovnih običaja i poslovnom moralu”. Zadužbina podseća da je, kao jedini legalni i pravni naslednik zaostavštine čuvenog rokera, zaštitila žigove EKV i “Ekatarina Velika” u Zavodu za intelektualnu svojinu.

– S tim u vezi, Zadužbina Milana Mladenovića je jedina institucija koja ima prava da koristi nazive i žigove EKV ili “Ekatarina Velika” prilikom organizovanja događaja iz oblasti kulture, takmičenja, konkursa i dodela nagrada na kojima se zvanično koristi Milanovo ime i ime grupe – dodaje se još u njihovom obraćanju javnosti.

Sukob se razbuktao nedavno kada su, odmah po završetku konkursa i proglašenju drugog dobitnika nagrade Zadužbine, na Milanov rođendan 21. septembra, “Maskom” i “Tin dram mjuzik” raspisali svoj konkurs “EKV: Tvoja pesma”.

Danas objavljeno

Estrada će se dobro opariti za novogodišnju noć!

Vanja A

Jovana Jeremić izazvala lavinu komentara stajlingom

Vanja A

Splav počeo da tone tokom Giletovog nastupa

Vanja A

Ostavite komentar