1. Oktobra 2020.

Zadužbina Milana Mladenovića jedina ima pravo na žig EKV

Big Portal

Na dan rođenja Milana Mladenovića, 21. septembra diskografska kuća Mascom i Tin Drum Music pokrenule su novi konkurs “EKV: Tvoja pesma”, slaveći stvaralaštvo antologijske grupe “Ekaterina Velika”.

Tim povodom se oglasila Zadužbina Milana Mladenovića iz koje poručuju da su zbog sve češćeg korišćenja Milanovog imena i naziva EKV u razne svrhe i od raznih organizatora, zatražili sudsku zaštitu pred nadležnim sudovima od svih koji neovlašćeno koriste i ime grupe i Milanovo ime.

“Iskreno nam je žao što se mladi umetnici, kojima svakako treba podrška u razvoju karijere, dovode u zabludu konkursima koji zloupotrebljavaju lik i delo Milana Mladenovića. Jesmo za to da se konkursi raspisuju i jesmo za to da se pomogne muzičarima i umetnicima. Ali nikada nećemo biti za zloupotrebu nasleđa Milana Mladenovića, njegovog umetničkog i intelektualnog integriteta” piše u saopštenju Zadužbine.

U saopštenju se naglašava kako je “Zadužbina fokusirana na očuvanje nasljeđa, i u skladu s pravima i obavezama koji su joj dati, iskoristiće sva pravna sredstva da spriječi neovlašćenu komercijalizaciju pojedinaca na račun Milana Mladenovića”

Zadužbina Milana Mladenovića je nevladina neprofitna organizacija osnovana prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila Milanova majka, Danica Mladenović.

Zadužbina djeluje u cilju da očuva umjetničku, autorsku i ličnu zaostavštinu Milana Mladenovića.

Cilj Zadužbine je i podsticanje umjetničkog stvaralaštva kroz nagradu koja nosi njegovo ime i koja se, počevši od 2019. godine, dodjeljuje na dan Milanovog rođenja, 21. septembra, i to za muzičko djelo od izuzetne umjetničke vrijednosti.

Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 2.000 evra. Nagrada je 2019. godine dodijeljena pjesmi ,D.E.P.R.A., u izvođenju grupe Artan Lili, a 2020. pjesmi, “Daj mi sve” u izvođenju grupe d r a m.

Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare