Zadnji vikend u avgustu donosi "Kočićev zbor": Šator "Kod Jablana", radionica zmijanjskog veza i neizostavna bodljavina bakova - BIGportal.ba
Banja Luka

Zadnji vikend u avgustu donosi “Kočićev zbor”: Šator “Kod Jablana”, radionica zmijanjskog veza i neizostavna bodljavina bakova

Promocija Manjače i Stričića kao rodnog mjesta narodnog tribuna Petra Kočića važan je segment novog koncepta manifestacije “Kočićev zbor”.

Prvi put u Stričićima će biti postavljen autentično dekorisan šator „Kod Jablana“, u kojem će biti priređeni različiti sadržaji za sve uzraste.

Svi zainteresovani imaće priliku da u subotu, 27. avgusta provedu dan sa svojom porodicom i uživaju u modnoj reviji, druženju sa književnicima, ali i zanimljivim radionicama zmijanjskog veza i kuhanja.

Program Kočićevog zbora u Stričićima u nedjelju, 28. avgusta biće nastavljen služenjem liturgije u Crkvi Uspenija Presvete Bogorodice, nakon čega će biti održana svečana litija, te položeni vijenci na Spomenik poginulim borcima u Stričićima.

Toga dana u Stričićima biće održana i svečana akademija, uz bogat kulturno-umjetnički program i dodjelu Kočićeve nagrade. Na zborištu će biti nastavljeno nadmetanje u narodnim vještinama i sportovima, učešće padobranaca i drugi dio bodljavine bakova i dodjela nagrade „Jablan“.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Projekat vrijedan oko milion KM: Modernizovana glavna saobraćajnica u Debeljacima

M.

“Ćevap fest” u Banjaluci narednog vikenda

M.

Osvajačima uvijek na meti: Ko je sve i kada vladao Banjalukom?

M.

Ostavite komentar