Zadavio je djevojku tokom grubog seksa: 'Bilo je slučajno' - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Zadavio je djevojku tokom grubog seksa: ‘Bilo je slučajno’

27-godišnji muškarac osumnjičen je za ubistvo 22-godišnje Britanke Grace Millane koju je proše godine upoznao na Tinderu. Ubica tvrdi da je žrtva umrla slučajno prilikom ‘grubog seksa’.

Grace Millane, 22-godišnja djevojka iz Velike Britanije, odlučila je putovati svijetom nakon što je završila fakultet. Put ju je odveo i na Novi Zeland gdje je nestala 1. decembra prošle godine. Devet dana poslije, policija je pronašla njezino tijelo zavučeno u grmlje nedaleko od slikovitog planinskog lanca Waitakere Ranges. Njezine naušnice i ogrlica s natpisom ‘Freedom’ pronađene su s njom u sanduku. 

Osumnjičeni muškarac, koji iz pravnih razloga ne može biti imenovan, pojavio se u srijedu na sudu u Aucklandu, prvog dana suđenja gdje je odmah iznio svoju obranu i tvrdio da ‘nije kriv’. 

Muškarac je upoznao Grace 1. decembra preko Tindera, aplikacije za upoznavanje. Advokat osumnjičenog, Ian Brookie, rekao je poroti da je Graceina smrt bila ‘nesreća’ te da je Millane umrla od posljedica onoga što su ona i tuženik sporazumno praktikovali. 

Сродна слика

– Gluma namijenjena povećanju njihovog seksualnog zadovoljstva, pošla je po zlu što je dovelo do toga da je djevojka izgubila život – rekao je ubojičin advokat. 

Nadzorne kamere snimile su ih te kobne noći kako su zajedno ušli u tuženikovu hotelsku sobu, rekao je tužitelj Robin McCoubrey i dodao da je osumnjičeni prvi put lagao policiji o onome šta se dogodilo.

Naime, rekao je policajcima da je upoznao Grace na piću, nakon čega su se rastali svatko u svom smjeru, tek poslije im je priznao da su imali grube seksualne odnose koji su uključivali udarce, gušenje i ugrize. 

Tužitelj tvrdi kako je žrtva umrla od posljedica gušenja u stanu osumnjičenog, a nalazi obdukcije pokazuju da je takođe imala modrice na prsima i nadlakticama koje su proizašle iz te večeri. 

Резултат слика за Grace Millane

Nadalje, pronađeni su dokazi da je tuženi pretraživao internetske stranice koje su uključivale pornografiju i stranice gdje se prodaju veliki sanduci tik nakon njezine smrti, što upućuje na to da ubica nije bio zabrinut za ono što je učinio, već se htio riješiti tijela. 

Nakon toga, nadzorni snimci u centru grada pokazali su da je osumnjičeni išao kupiti veliki sanduk u koji je kasnije skrio tijelo nesrećne 22-godišnjakinje, a zatim ju ostavio u grmlju. Na sudu je svjedočio žrtvin otac koji je rekao da je bila najmlađa od njihovo troje djece te da je bila jako bliska sa svojom porodicom. Takođe, rekao je da tokom života nije pokazivala nikakve mentalne ili fizičke zdravstvene probleme te da su svi njeni odnosi s muškarcima bili normalni. 

Optuženi je glasno plakao dok je slušao svjedočenje njezinog oca. Detektiv Evan England tada je počeo dostavljati svoje dokaze ali se postupak morao zaustaviti jer se okrivljeni nije osjećao dobro. Nakon što je izveden na kratki predah, optuženik se činio blijed prilikom vraćanja u sudnicu, a postupak je nastavljen.  Nagađa se da će suđenje trajati pet sedmica. 

Резултат слика за Grace Millane

Ubistvo je šokiralo Novi Zeland, gdje se teški zločin nekad smatrao rijetkom pojavom, a njegovi gradovi i krajevi činili su se sigurnim. 

Danas objavljeno

Istraživači rešili zagonetku o biskupovoj mumiji sahranjenoj sa fetusom, rezultati su očaravajući!

Vanja A

Pravi CAT WALK: Ova maca bi mogla da drži časove modelinga

Vanja A

Dogodilo se na današnji datum, 21. april

Vanja A

Ostavite komentar