Zadar: Na zgradi nadbiskupije zastava HOS-a sa natpisom "Za dom spremni" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Zadar: Na zgradi nadbiskupije zastava HOS-a sa natpisom “Za dom spremni”

Na zgradi župe Sali, u Zadarskoj nadbiskupiji, na Dugom otoku kod Zadra, u subotu je pored zastave Hrvatske osvanula i zastava HOS-a sa sloganom “Za dom spremni”, piše Slobodna Dalmacija.

Župu vodi župnik Tomislav Vlahović, koji je i ranije izazivao reakcije zbog problematičnog ponašanja i stavova.

Na isticanje zastave HOS-a upozorili su građani, koji su poslali i fotografije, a na nekima od njih se vidi da je zgrada župskog doma gađana jajima, od kojih su ostali tragovi na fasadi i prozorima.

Župnik Vlahović je potvrdio da je on istakao zastavu HOS-a, dodajući da ju je, kako je rekao, “s ponosom“ istakao, zbog godišnjice operacije Bljesak.

Na pitanje novinara da li je ratnoj zastavi mjesto na vjerskoj kući i to sa natpisom “Za dom spremni“, koji je korišćen za vrijeme NDH, župnik im je odgovorio da su “partizančine“, kao i oni koji izvrću istorijske činjenice i lažu.

Župnik Vlahović je i nedavno za Uskrs izazvao incident kada je pozivao vjernike da se ne pridržavaju mjera protiv virusa korona, što je izazvalo verbalni sukob sa vjernicima i u samoj crkvi.

Generalni vikar Zadarske nadbiskupije ?osip Lenkić saopštio je da je Nadbiskupija pokrenula kanonski uviđaj i postupak povodom tih incidenata.

Danas objavljeno

Dodik: Putina sam upoznao s našim viđenjem stanja u BiH

M.

Sahranjen Milutin Mrkonjić, Dačić: Putuj u večnost, dragi ćale

M.

EU prognozira: Omikron bi mogao da zauzme mesto delta soju

M.

Ostavite komentar