6. Maja 2020.

Zabranu kretanja prekršilo 29 građana Srpske, 142 nije nosilo zaštitnu opremu

Big Portal

Policijski službenici su u protekla 24 časa izdali i tri prekršajna naloga zbog okupljanja u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu, saopšteno je iz MUP-a RS.

Osim toga, 142 osobe su zatečene bez lične zaštitne opreme, odnosno maske i rukavica na javnim površinama. Njima je, u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, uručen prekršajni nalog.

Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije od 5. maja na javnim površinama nije obavezno korištenje zaštitnih rukavica, ali jeste obaveza građana držanje zaštitne mjere socijalnog rastojanja od dva metra, uz obavezu korištenja zaštitne maske.

U zatvorenim prostorijama pored zaštitnih mjera socijalnog rastojanja od dva metra i korištenja zaštitne maske, obavezno je pridržavati se i zaštitne mjere nošenja rukavica.

Podsjećamo, danas od 15 časova do sutra u 5 časova na snazi je zabrana kretanja na teritoriji Republike Srpske.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona SARS-CoV-2 i COVID-19 bolesti na teritoriji Republike Srpske.

NN

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare