Zabranjeno okupljanje više od 20 osoba u Sarajevu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Zabranjeno okupljanje više od 20 osoba u Sarajevu

U Kantonu Sarajevo donesena je naredba kojom se zabranjuju sva okupljanja, javna i privatna, u kojima učestvuje više od 20 osoba.

Kako je objašnjeno, Vlada Kantona je donijela odluku kako bi se što bolje borilo s epidemijom virusa korona, a okupljanja u kojima ima 20 ili manje od 20 osoba moraju biti organizovana u skladu sa poštivanjem mjera opreza poput distance, korištenja maski i rukavica.

Ovu novu informaciju za građane potvrdila je komandant Štaba civilne zaštite i ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Nihada Glamoč.

Sad se nameće pitanje kako će se održati okupljanja predstavnika zakonodavne vlasti. Naime, vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BIH zakazana je za utorak, 31. marta u Domu mladih.

S obzirom na odluku Štaba civilne zaštite, a koja se odnosi na sve građane na teritoriji Kantona Sarajevo, sjednica neće moći biti održana. Doduše, bar ne na teritoriji KS.

Takođe, Glamoč je apelovana na poštovanje svih naredbi, uključujući i odluku o zabrani ograničenja kretanja osoba mlađih od 18 i starijih od 65 godina. Ona je dodala da Štab civilne zaštite zajedno sa drugim institucijama kao što je Crveni krst daje sve od sebe da olakša život starijih osoba.

(klix.ba)

Danas objavljeno

Bjeloruska policija uhapsila oko 100 demonstranata na prvom ovogodišnjem protestu

M.

Strah od novog soja virusa zatvara granice; “Balkan kao Titanik”

M.

Srbija može biti peta u svijetu po stopi vakcinacije

M.

Ostavite komentar