10. Oktobra 2022.

Zabranjen slogan “Bijeli životi su važni”, Kanje Vest odmah uložio žalbu

Big Portal

Američki jevrejski komitet je u petak prozvao Kanjea zbog objave na Instagramu u kojoj je insinuirao da repera Didija, čije je pravo ime Šon Kombs, kontrolišu Jevreji. Vestova objava se sastojala od snimaka ekrana njegovog razgovora sa Didijem o kontroverznim majicama “Beli životi su važni” koje je predstavio na modnoj reviji u Parizu.

U četvrtak, Didi je progovorio i kritikovao majice i poručio ljudima da ih ne kupuju i ne nose. Dan kasnije, Vest je počeo da postavlja snimke ekrana svojih tekstualnih poruka sa Didijem, koji je očigledno želeo da se sastane da razgovara o tom pitanju.

Vi niste blagonaklono prihvatili njegov predlog i rekli ste da su Jevreji rekli Didiju da ga pozove, implicirajući da ga kontrolišu.

Nakon što ga je Meta suspendovao, Kanje Vest je na Tviteru objavio svoj prvi tvit za skoro dve godine, što je proslavio Elon Mask, koji je u procesu kupovine društvene mreže.

Vest, koji je legalno promenio ime u Ie, objavio je fotografiju bejzbol kape na kojoj je pisalo 2024. Mask je tada odgovorio: “Dobro došao nazad na Tviter, prijatelju!”

Nakon svog prvog tvita u petak, Vest je objavio još jedan koji je uključivao fotografiju sa izvršnim direktorom “Meta Platforms” Markom Zakerbergom, optužujući ga da ga je izbacio sa Instagrama.

U izjavi za CNN Business u subotu, portparol Mete je rekao da je sadržaj sa Vestovog naloga obrisan zbog kršenja politike kompanije i da je postavljeno ograničenje na njegov profil. On nije precizirao o kakvom sadržaju je reč niti o kakvim ograničenjima su nametnuta.

Ranije ove nedelje, Vest je izazvao kontroverzu tako što je na svojoj modnoj reviji u Parizu obukao majicu “White Lives Matter” i obukao nekoliko afroameričkih manekena u košulje sa istim izrazom lica. “Životi belaca su važni” počeli su da koriste beli suprematisti 2015. godine kao reakciju na pokret “Životi crnaca su važni”..

https://twitter.com/kanyewest/status/1578587981010505728

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare