Smeštena s druge strane Ist Rivera od Menhetna, četvrt Kvins je imala koristi od stalnih migracijskih talasa koji su stvorili neverovatno različitu kulinarsku pozornicu.
Egzotična gozba ukusa
Zaista, putovanje kroz Kvins je egzotična gozba ukusa, aroma i tekstura, čija se ponuda širi čak i kada je pandemija teško pogodila Njujork. Samo ove godine u Kvinsu su otvorena četiri nova restorana koji služe hranu iz Turske, Hong Konga, Singapura i Italije, navodi Eater.com. A situacija se menja u ovom najdinamičnijem gradu jer se kvartovi i njihova kulinarska ponuda neprestano razvijaju.
Posetilac Kvinsa će pronaći sve, od kolumbijskog hleba Arepas do grčke musake, libanskog humusa i brazilske feijoade, krepke čorbe od crnog pasulja, govedine i svinjetine. Influencer na Instagramu Endi Doro je 2015. postavio sebi cilj da obiđe svet, u kulinarskom smislu, i poseti što više etno restorana u Njujorku. Zaglavljen je u 145 zemalja.
U Yun Kafe-u, kuhinja se sastoji od autentičnih sastojaka
Doro je pokazao neka od svojih omiljenih mesta, počevši od srca Džekson Hajtsa, oblasti koja je nekada privlačila mnoge ljude kolumbijskog porekla, a sada je postala “veliko središte za mnoge zemlje Južne Azije i Himalaje – npr. Butan, Nepal, Bangladeš” .
U malom Iun Kafeu, 25-godišnja Jun Naing, koja je nedavno došla iz Mjanmara, rekla je da svoju kuhinju održava autentičnim uvoznim sastojcima – listovima čaja, čilijem u prahu i drugim stvarima iz domovine.
“Burmanska kuhinja je posebna”, rekla je, “jer imamo mnogo jakih ukusa”.
Ostali delovi Kvinsa takođe imaju bogatu ponudu, kao što je Kineska četvrt u oblasti Flešing na istoku – poznatom širom sveta kao dom US Tennis Opena.
Lokalno stanovništvo kaže da se može uporediti sa poznatijim na Menhetnu, koji se može pohvaliti bezbrojnim restoranima koji predstavljaju mnoge regione Kine, kao i sve popularnijom kuhinjom Južne Koreje.