Zabrane kretanja prekršilo 75 ljudi - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Zabrane kretanja prekršilo 75 ljudi

Policijski čas u Republici Srpskoj, kao i zabranu kretanja licima sa navršenih 65 godina i više u protekla 24 časa prekršilo je 75 ljudi, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

U Republici Srpskoj danas je na snazi zabrana kretanja za sva lica, koja važi do ponedjeljka, 20. aprila u 05.00 časova.

U saopštenju MUP-a navodi se da su policijski službenici zatekli jedno lice na ulici za vrijeme policijskog časa, a koje je istovremeno prekršilo i izrečenu mjeru izolacije, te da je zabilježeno i 17 prekršaja zbog kršenja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije u vezi sa zabranom napuštanja teritorije opštine prebivališta/boravišta subotom od 12.00 časova do nedjelje do 18.00 časova.

Iz MUP-a podsjećaju da su od zabrane kretanja izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada /obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net i www.mup.vladars.net/ i lica kojima MUP izda dozvolu za kretanje /potvrda licima koji nemaju poslodavca, a obrate se nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

MUP Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa.

Danas objavljeno

Danas je Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta

M.

Uvode sankcije Putinu?

M.

Erdogan danas pozvao Putina u posjetu Turskoj

M.

Ostavite komentar