Zabrane kretanja prekršilo 105 lica - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Zabrane kretanja prekršilo 105 lica

Policijski čas u Republici Srpskoj, kao i zabranu kretanja licima sa navršenih 65 godina i više u protekla 24 časa prekršila su 94 lica, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Iz MUP-a navode da je 11 lica sankcionisano zbog kršenja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije u vezi sa zabranom napuštanja teritorije opštine prebivališta/boravišta subotom od 12.00 časova do nedjelje do 18.00 časova.

U saopštenju se podjeća da je danas u Republici Srpskoj na snazi je zabrana kretanja za sva lica, od 20.00 časova do 05.00 časova u utorak, 21. aprila.

Iz MUP-a podsjećaju da su od zabrane kretanja izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada /obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net i www.mup.vladars.net/ i lica kojima MUP izda dozvolu za kretanje /potvrda licima koji nemaju poslodavca, a obrate se nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

MUP Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa.

Danas objavljeno

Preminuo Banjalučanin povrijeđen u požaru

M.

SZO pozvala Tanzaniju da sledi nauku; Predsednik: “Vakcina dio strane zavjere za širenje bolesti”

M.

Pojavio se “danski soj” kovida 19: Lakše zaobilazi imuni sistem organizma

M.

Ostavite komentar