Zabrana rada za radnike koji nemaju korona-test - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Zabrana rada za radnike koji nemaju korona-test

Pekara Felber prvo je preduzeće u Austriji koje je uvelo zabranu rada za radnike koji nemaju test na koronu.

Kompanija je donela tu odluku na osnovu odluke austrijske vlade da će samo oni koji se budu testirali tokom masovnog testiranja vikend pred 18. januar, kada je predviđeno popuštanje “zaključavanja”, moći da izađu iz izolacije, dok će ostatak morati ostati zaključan još nedelju dana.

Od 26. decembra Austrija sprovodi treće zaključavanje koje traje do 18. januara kada će, pored prodavnica prehrambenih proizvoda i drogerija koje ne staju sa radom, moći da otvore sve druge radnje, ali će u njih, kao i u ugostiteljske objekte, koje tada ponovo otvaraju, moći da idu samo oni koji su se testirali.

Lanac pekara Felber uputio je tim povodom svojim zaposlenima dopis u kojem jasno stoji da moraju do 18. januara da se testiraju.

“Do 18. januara morate na posao doneti negativan test na korona virus, ne stariji od nedelju dana. Bez negativnog testa ne možete raditi”, navodi se u poruci.

Ako neko od zaposlenih odbija testiranje onda će morati raditi sa FFP2 maskom na licu ili uzeti odmor.

Stručnjaci za radno pravo ukazuju da bi u ekstremnim slučajevima firma mogla i odbiti isplatu plate ili čak prekinuti radni odnos.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Meteorolozi u BiH izdali narandžasto upozorenje za narednu sedmicu!

M.

“Pljušte” šale na Putinov račun; Džonson: Da skinem jaknu?

Vanja A

Lansirana raketa, “osvanule” fotografije – ne zna se kada

Vanja A

Ostavite komentar