Zaboravite na Teslu – unutrašnjost Mercedesove električne limuzine oduzima dah - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Zaboravite na Teslu – unutrašnjost Mercedesove električne limuzine oduzima dah

Mercedes je otkrio enterijer svog novog modela na struju koji mnogi porede sa S klasom.

Prva dva Mercedesova automobila iz nove generacije električnih vozila bila su SUV modeli – EQC i EQA.Treći, ujedno i najluksuzniji, biće limuzina EQS.Mercedes nam sada otkriva niz inovacija koje će EQS predstaviti u automobilskom svetu.Kako se navodi, u pitanju je preko 40 inovacija, a krenućemo od najvažnijih.Prva na red dolazi aerodinamika i izuzetno nizak koeficijent otpora: Cd iznosi svega 0,201.Sledeća novina je tzv. Energizing Nature program relaksacije za putnike u EQS, a nešto važnija je HEPA filtracija vazduha u kabini.

Konačno dolazimo i do najuočljivije novosti, MBUX Hyperscreen ekrana, o čemu će se verovatno pričati mesecima.Naime, celokupna komandna tabla postala je digitalni ekran. Njegova ukupna širina iznosi 142 cm, a aktivna površina 2.432,11 kvadratnih centimetara.Za vrhunski užitak u vožnji brine se i Burmester surround audio sistem sa 15 zvučnika i snagom od 710 W.

Inače, u autu je ukupno 350 senzora koji nadziru svaki detalj vozne dinamike i okoline. Na sve ovo se nadovezuje veštačka inteligencija i sistem kojim upravlja moćni računar sa naprednim procesorom i 24 GB RAM-a.Slede još neke inovacije koje i nisu toliko bitne na prvi pogled, poput ambijentalnog zvuka u vožnji, kao i poneka dizajnerska novina.Jedan od najboljih proizvoda savremene auto-industrije izrađivaće se u najmodernijem Mercedesovom pogonu, u fabrici u Zindelfingenu, a baterije dolaze iz obližnjeg Untertirkhajma.

Mercedes EQS na tržište stiže u avgustu ove godine.

Danas objavljeno

Stiže električni Alfa Romeo GTV

Zeljka

Dacia Duster dobija novi izgled i unapređenu tehnologiju za 2021.

Vanja A

Peugeot 308 SW i dalje dostupan u dizel verziji

Vanja A

Ostavite komentar