23. Maja 2024.

Zaboravite kafu, ova 3 načina će vam pomoći da se razbudite

Ukoliko ste od onih kojima jutro teško pada, ne možete lako da se razbudite i dolazite na posao pospani, evo šta će vam dati energiju.

Većina ljudi poseže za kafom odmah ujutru, ali kafa će vam pomoći samo kratkotrajno, a ako je pijete na prazan stomak, može da izazove tegobe. Vreme ja da se pozabavite tim problemom i isprobate neke od trikova koji su dosta delotvorniji i koji će vam pomoći da dobijete energiju i budete spremni na sve izazove koje dan nosi.

1. Jednostavne vežbe

Odvojte pet minuta ujutru za jutarnje razgivabanje. Odradite nekoliko jednostavnih vežbi i pokrenite cirkulaciju, to će učiniti da se osećate mnogo raspoloženije. Ukoliko vam se čini da za to nemate vremena, odradite vežbe u stolici. Jednostavno se istegnite dok sedite za računarom ili kada izađete na pauzu. Efekte ćete primetiti odmah.

2. Svež vazduh

Ako osećate pospanost, vrlo verovatno vam nedostaje kiseonika. Izađite na svež vazduh ili otvorite prozor. Dišite duboko nekoliko minuta kako biste uneli što više kiseonika u organizam. To će vam pomoći da se razbudite i dobijete energiju, a ukoliko je dan sunčan i vedar, izmamiće vam i poneki osmeh.

3. Kurkuma

Zlatno mleko je popularan napitak od kurkume, koja je prepoznatljiva po svojim benefitima. Kurkuma može da podigne energiju i učini da se osećate bolje. U šolju biljnog mleka naspite kašičicu kurkume, pola kašičice cimeta, malo đumbira, jednu kašičicu meda, prstohvat bibera i malo kokosovog ulja. Kada zagrejete mleko, dodajte sve ostale sastojke (biber na samom kraju) i uživajte u toplom napitku koji je bolja opcija od kafe.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare