Zabilježeno 149 prekršaja zbog nepoštovanja zabrane kretanja - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Zabilježeno 149 prekršaja zbog nepoštovanja zabrane kretanja

Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20,00 do 05,00 časova, u protekla 24 časa sankcionisan je 71 građanin u Republici Srpskoj.

Prekršajno je sankcionisano 66 građana koji nisu poštovali Zaključak Republičkog štaba o zabrani kretanja u dane vikenda izvan mjesta njihovog prebivališta/boravišta a koji se odnosi na period subotom od 12,00 časova do nedjelje u 18,00 časova.

I MUP-a Srpske podsjećaju da su od ove zabrane izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada (obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net i www.mup.vladars.net)i lica kojima MUP Republike Srpske izda dozvolu za kretanje (potvrda za licima koji nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

Deset prekršajnih naloga je izdato zbog okupljanja u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu, a evidentirana su dva lica koja je prekršila izrečenu mjeru izolacije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona SARS-CoV-2 i COVID-19 bolesti na teritoriji Republike Srpske.

Danas objavljeno

Preminuo Predrag Marić od posljedica virusa korona

M.

Pooštrene mjere u Austriji

M.

Bjesne požari na jugoistoku Australije

M.

Ostavite komentar