2. Aprila 2020.

Zabilježena 52 prekršaja u vezi sa vanrednom situacijom

Big Portal

Iz MUP-a podsjećaju da su od ove zabrane izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada (obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net i www.mup.vladars.net)i lica kojima MUP Srpske izda dozvolu za kretanje (potvrda za licima koji nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

Istovremeno, evidentirana su i tri lica koja su prekršila izrečenu mjeru izolacije i kojima je uručen prekršajni nalog, kao i dva krivična djela protiv zdravlja ljudi:

  • 31.03.2020. godine policijski službenici Policijske uprave Trebinje došli su do saznanja da je B.Š. iz Tebinja, kome je izdato Rješenje Federalne uprave za inspekcijske poslove, a kojim se stavlja pod zdravstvani nadzor, te mu je zabranjeno kretanje van prostora boravka, dana 17. i 18.03.2020. godine prelazio granicu BiH i Hrvatske na GP Ivanica i na taj način je prekršio zdravstvene propise za vrijeme epidemije. Obaviješten je tužilac OЈT Trebinje koji je ovaj događaj kvalifkovao kao KD Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije i protiv istog je podnesen Izvještaj OЈT Trebinje.

-U 09.50 časova policijski službenici PU Trebinje su na jednoj benziskoj pumpi u Trebinju u TV SCANIA uočili da vozač istog napušta vozilo i ulazi u prodajni prostor navedene benzinske pumpe. Utvrđeno je da se radi o L.L. iz Nikšića, a istom je izdato Rješenje Republičke uprave za inspekcijske poslove Srpske, o izolaciji i stavljanju pod zdravstveni nadzor, kao vozaču vozila za međunarodni transport. Obaviješten je tužilac OЈT Trebinje, koji je ovaj događaj kvalifikovao kao KD Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemijei protiv istog je podnešen Izvještaj OЈT Trebinje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona SARS-CoV-2 i COVID-19 bolesti na teritoriji Republike Srpske.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare