Republika Srpska / BiH Vijesti

Zabilježen 21 novi slučaj zaraze u FBiH

Novi slučaj zaraze virusom korona potvrđen je kod 21 lica u Federaciji BiH u protekla 24 časa, od testiranih 147 uzoraka, izjavio je član Кriznog štaba federalnog Ministarstva zdravstva Sanjin Musa.

Musa je večeras na konferenciji za novinare rekao da je devet novih slučajeva potvrđeno u Tuzlanskom kantonu, šest u Zapadnohercegovačkom, tri u Кantonu Sarajevo, dva u Unsko-sanskom i jedan u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Prema njegovim riječima, u FBiH do sada je testirano 737 lica, a kod 95 je potvrđen virus korona, a potvrđeno je pet smrtnih ishoda.

Od ukupnog broja zaraženih, 33 su u Hercegovačko- neretvanskom kantonu, 17 u Zapadnohercegovačkom, 13 u Кantonu Sarajevo, devet u Tuzlanskom, po osam u Zeničko-dobojskom i Unsko-sanskom, pet u Bosanskopodrinjskom i po jedan u Posavskom i Srednjobosanskom kantonu, prenose federalni mediji.

Musa, koji je i šef Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo, objasnio je da je na osnovu dosadašnje analize kod dva odsto slučajeva riječ o asimptomatskoj infekciji, dok su blagi slučajevi činili 81 odsto, umjereno teški devet dosto, a teška klinička slika zabilježena je kod osam osto pacijenata.

Danas objavljeno

Nakon dvije nedelje: Ponovo trocifren broj žrtava u Francuskoj

M.

U Italiji manji broj preminulih ali više zaraženih

M.

Lajčak planira obnovu dijaloga, nema razmjene teritorije između Srbije i Kosova

M.

Ostavite komentar