Šta kuvati za doručak zdravo i veoma ukusno? Predstavljamo vam recepte koji vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.
Ovsena kaša sa kokosovim mlekom
Sastojci:
- 1 šolja ovsene kaše
- 1,5 šolje kokosovog mleka
- 1 šolja vode
- 1 prstohvat morske soli
Priprema:
Orašasti plodovi, kokosove pahuljice, semenke bundeve i suncokreta, sveže ili smrznute jagode, goji bobice. U šerpi pomešajte kokosovo mleko i vodu, dodajte ovsene pahuljice, provrite i kuvajte na laganoj vatri. Mešajte dok se kaša ne zgusne, oko 3-4 minuta. Podeliti po činijama i ukrasiti orasima, bobicama, semenkama.
Doručak od čija semenki i bobica
Sastojci:
- šolja odmrznutih malina
- prstohvat vanile
- 3 kašike kokosove pahuljice
- 3 kašike čija semenki
- šolja biljnog mleka
- voće, bobice i semenke za dekoraciju
Priprema:
Bobice izgnječite u činiji viljuškom, dodajte vanilu, kokos, čia semenke. Sipajte mleko i dobro promešajte. Ostavite u frižideru 30 minuta ili preko noći i poslužite ukrašeno voćem, orasima i semenkama.
Ovsena kaša sa pomorandžom
Sastojci:
- 400 mililitara ovsenih pahuljica
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 400 mililitara soka od pomorandže
- ½ šolje semenki suncokreta i bundeve
- šolja vode za potapanje
- 4 kašike rendanog kokosa, lagano prženog
- orasi, bobice za serviranje
Priprema:
Uveče pomešajte ovsene pahuljice i vaniliju, dodajte sveže ceđeni sok i dobro promešajte. Stavite semenke u činiju i prelijte vodom, a obe posude stavite u frižider preko noći. Ujutru u 4 tegle ili čaše stavite par kašika natopljenih semenki, odozgo ovsene pahuljice, a na to – voće i kokos.