Za ubistvo Edina Zejćirovića 118 godina zatvora - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Za ubistvo Edina Zejćirovića 118 godina zatvora

U Osnovnom sudu Distrikta Brčko BiH Suan Halilović, Samid Šabanović, Nihad Hukić i Suvad Djedović osuđeni su na ukupno 118 godina zatvora za otmicu i svirepo ubistvo Edina Zejćirovića iz Ratkovića kod Čelića, javljaju federalni mediji.

U presudi koja je danas izrečena, Suan Halilović je dobio 36  godina zatvora, Nihad Hukić 32 godine i Suvad Djedović 30, dok je Samid Šabanović dobio 20 godina zatvora.

Optužene je 17. novembra 2019. godine okupio Suan Halilović jer mu je, prema navodima optužnice, Zejćirović dugovao 2.000 KM.

Uspjeli su ga namamiti u automobil pežo 607 u vlasništvu Halilovića. Odmah su ga počeli udarati dok su se vozili od Brčkog prema mjestu Vučilovac, na obali rijeke Save.

Na nasipu u Vučilovcu optuženi su nastavili tući Zejćirovića, koristili su elektrošoker i kombinirke, kojim su mu otkinuli srednji prst.

Monstruozni zločin su snimali, a na snimku se moglo vidjeti kako je Halilović urinirao po krvavom tijelu Edina Zejćirovića.

Pretučenog i polomljenog Zejćirovića oni su ostavili u kanalu pored nasipa, gdje se ubrzo utopio, a oni su se odvezli automobilom.

Edinov nestanak porodica je prijavila 24. novembra 2019. godine, a njegovo tijelo je pronađeno 6. decembra iste godine u rejonu Vučilovca.

(Dnevni avaz)

Danas objavljeno

Vučić sa Lajčakom: Neophodna primjena ZSO i poštovanje volje srpskog naroda

M.

EU: Glavna poruka samita u Tirani podrška članstvu Zapadnog Balkana

Vanja A

Više od 100 raketa ide ka Ukrajini

Vanja A

Ostavite komentar