“ZA TVOJE DOBRO” U toku besplatni pregledi za stanovnike centra grada - BIGportal.ba
Banja Luka

“ZA TVOJE DOBRO” U toku besplatni pregledi za stanovnike centra grada

Preventivni zdravstveni pregledi, pod nazivom “Za tvoje dobro”, traju od 1. februara ove godine, a iz Doma zdravlja pozivaju stanovnike mjesnih zajednica Centar I i II i Bulevar da se odazovu i provjere svoje zdravstveno stanje.

Iz banjalučkog Doma zdravlja podsjećaju građane da se pregledi obavljaju na Poliklinici i da su potpuno besplatni.

Direktorica “Doma zdravlja” Nevena Todorović, kaže da će građani dobiti poziv iz ambulante porodične medicine i poziva sve da se odazovu na kontrole.

-Akcija se fokusira na najrizičnija ili tipična oboljenja, a to su kardiovaskularna i maligna oboljenja. Radimo skrining na karcinome grlića materice, dojke, debelog crijeva, rektuma i prostate, te utvrđujemo faktore rizika za kardiovaskularne bolesti. Pregledi obuhvataju veći broj analiza i rizičnih mjesta na koje bi trebalo da obratimo pažnju, zbog čega bi građani trebalo da se odazovu na preventivne preglede. Ovim putem, ponovo pozivamo građane koji imaju, ali i one koji nemaju zdravstveno osiguranje, da se odazovu na ove preventivne preglede koji su besplatni i kojima se utvrđuju mogući rizici po njihovo zdravlje – navela je Todorović.

Akcija „Za tvoje dobro“ počela je u oktobru prošle godine, a planirano je da tokom ove godine pregledima bude obuhvaćeno 27.000 stanovnika Banjaluke.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Usvojen rebalans budžeta Banjaluke: Stanivuković nije krio oduševljenje

M.

Planirana isključenja el.enegije za 09.12.2021.godine

Vanja A

Nastavljena sjednica Skupštine grada Banjaluka

M.

Ostavite komentar