Za svaku buduću mladenku: Savjeti zlata vrijedni - BIGportal.ba
Magazin Moda

Za svaku buduću mladenku: Savjeti zlata vrijedni

Prije nego uplovite u bračne vode, donosimo vam nekoliko savjeta koje možda zaboravljate i nemate na umu

PRIORITETI, PRIORITETI, PRIORITETI

Prije nego što ćete uroniti u Pinterest, magazine i blogove zastanite na trenutak te razmislite kakvo vjenčanje želite. Dnevno, večernje, klasično, na otvorenom, malo, veliko… Napravite listu prioriteta u vezi s temama, šta je vama najvažnije, kakvu hranu želite poslužiti, kakvu muziku želite na svom vjenčanju. Ovo planiranje i prije planiranja bit će od velike pomoći, jer pomaže u određivanju smjera i stila, poštivanju budžeta, a sve u skladu s vašim željama i odlukama.

SKRIVENI TROŠKOVI

Pitanje budžeta izuzetno je važno i zato unaprijed planirajte stavku “neplanirani troškovi”, jer oni se uvijek dogode. Od odluka u zadnji tren, do mogućih promjena, nastaju novi troškovi koje je nemoguće planirati unaprijed. Slavni organizatori vjenčanja preporučuju da odvojite 10 posto planiranog budžeta upravo za takve situacije.

ZVANICAMA PRIREDITE NEZABORAVAN PROVOD

Zvanice su više od broja na papiru, broja stolova i obaveze kreiranja rasporeda gdje će ko sjediti. To su vaši najbliži i dragi ljudi koji će odvojiti svoje vrijeme i novac kako bi proslavili vaš čin sklapanja braka te vam izrazili najbolje osjećaje i želje. Stoga im priuštite nezaboravan provod, od poziva do dobrodošlice na mjesto vjenčanja, atmosfere, jela, muzike. Na taj način im pokažite svoju zahvalnost, ali i simboličnim poklonom.

PRVO ODABERITE MJESTO PROSLAVE, A ZATIM VJENČANICU

Mjesto vjenčanja više je od adrese, jer ono određuje i stil vjenčanja, stoga je važna poveznica između mjesta vjenčanja i izgleda vaše vjenčanice. Osim što haljina mora biti u skladu s vašim željama i tjelesnom građom, zamislite koliko će biti unikatnije da vaša balska vjenčanica zabljesne u luksuznom interijeru ili kao čipkasta boho čarolija na proslavi pod zvijezdama. Ključ je u pravom odabiru.

POZIVNICE SU VAŽNE

Bez obzira na užurbanu svakodnevicu i digitalizaciju svega oko nas, u svijetu vjenčanja fizičke pozivnice su i dalje vrlo važan detalj. Odaberite onu koja će najbolje prikazati vas dvoje kao par, a sigurno ćete i uživati u procesu biranja papira, boje, fonta i najvažnije – riječi.

Azra.

Danas objavljeno

Ovo drvo je uhapšeno prije više od jednog vijeka i još izdržava kaznu?!

Vanja A

U neobičnoj odori došao na dodjelu diploma: “Dovoljno sam potrošio na studije”

Vanja A

Mačka se zavukla u kamin pa transformacijom nasmijala ljude do suza

Vanja A

Ostavite komentar