Za staru gardu: Sjetite se kako je nekad bilo u Winamp muzeju - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Za staru gardu: Sjetite se kako je nekad bilo u Winamp muzeju

Inženjer kompanije Facebook Džordan Eldredž pokrenuo je virtuelni muzej koji sadrži kolekciju od 65.000 skinova, odnosno vizuelnih rešenja čuvenog softvera za preslušavanje muzike Winamp.

Na osnovu kolekcije neprofitne digitalne biblioteke Internet Archive i sopstvene arhive, Eldredž je osmislio pristupačan i jedinstven format virtuelnog muzeja sa kolekcijom od čak 65.000 “skinova”.

Eldredž navodi da još uvek upotpunjuje kolekciju za ovaj autentični projekat i poziva sve koji imaju “skinove” da ih doniraju i tako dodatno obogate muzej namenjen sećanju na vremena kada je interakcija sa tehnologijom bila daleko jednostavnija.

“Ovo je legendarni trenutak u istoriji internet umetnosti”, ocenio je Eldredž nakon što je predstavio muzej koji pokazuje estetsku vrednost softvera kreiranog pre 23 godine.

Od anime, gejmerskih i sci-fi pa sve do vizuelnih rešenja posvećenih određenim umetnicima, glavnim junacima crtanih filmova, javnim ličnostima, u ovom inovativnom, a povrh svega nostalgičnom virtuelnom muzeju, možete da provedete sate tražeći “skinove” koji su krajem devedesetih i početkom 2000-ih krasili Winamp.

Winamp su 1997. godine razvili programeri Džastin Frenkl i Dmitri Boldirev i njihova kompanija Nullsoft. Dve godine kasnije, softver su prodali AOL-u za 80 miliona dolara, dok je Winamp 2014. godine preuzela online platforma Radionomy.

Danas objavljeno

Intel Xe-HPG Arc Alchemist grafičke karte bi mogle biti u cjenovnom rasponu od 650 do 825 dolara

Vanja A

Redmi Note 11 Pro 5G će imati AMOLED displej sa 120Hz osvježavanjem

V.R.

XPG predstavio DDR4 RGB memorijske module SPECTRIX D50 sa ROG sertifikatom

V.R.

Ostavite komentar