30. Juna 2022.

Za skadarlijskim stolom kao u stara vremena

Big Portal

Kada Žanka Stokić zapeva, društvo joj prave čiča Ilija Stanojević, Sofka Nikolić i Dobrica Milutinović. Baš ta vesela družina oživela je u Skadarliji.

„Jedna malo sentimentalna priča iz Skadarlije iz kuće Đure Jakšića. Kako je nekada bilo ovde, kako su se glumci provodili, ko su bili veliki ljudi početka 20. veka, i ne damo ih zaboravu“, navodi glumica Mina Lazarević,

Prisetila se publika velikih skadarlijskih imena, ali i uživala u starogradskim pesmama.

„Proslaviti 150 godina je veliki datum, ne samo za Beograd već i za Srbiju, jer ovo je jedno od najlepših mesta koje Srbija može da predstavi kao turističku ponudu“, smatra Milan Milosavljević, glumac.

Za sve one širom Srbije koji nisu bili u prilici da pogledaju predstavu, mogli su da je poslušaju. I to u direktnom prenosu na Prvom programu našeg radija.

„Radio Beograd je želeo da učestvuje u ovom obeležavanju 150 godina otkako je ova ulica dobila ime. Ovo je ulica mladosti Beograda, nekada je bila prepuna i mene raduje što je i večeras prepuna. Ali je u ovom muzičko-dramskom komadu naša želja da se prisetimo 1927. godine i svega onoga što se dešavalo u Skadarliji, kada je naša čuvena glumica Žanka Stokić dobila nagradu i sa svojim prijateljima pokušala da obeleži to svoje veliko priznanje. Tako da, hoćemo da vratimo duh Skadarlije. To je suština cele priče“, naglašava Milan Nedić, direktor Radio Beograda.

Sugrađani su, kažu, uživali u predstavi koju im je Radio Beograd darovao. Uglas kažu: Skadarlija je imala i još uvek ima dušu.

Skadarska ulica jedna je od najstarijih u Beogradu. Pre 150 godina zvala se Ciganska mala. Svašta pamti – u njoj su se održavale prve svadbe, igranke, opere. Sudeći po veseloj atmosferi koja je sinoć vladala, vedar duh je još dugo neće napustiti.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare