Za selfi sa žrtvom saobraćajne nezgode traže kaznu i do 15.000 evra - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Za selfi sa žrtvom saobraćajne nezgode traže kaznu i do 15.000 evra

Glavna svrha zakona koji je predložila jedna belgijska politička partija bila bi zaštita žrtava i njihovih porodica – bolno je saznati putem društvenih mreža da je voljena osoba učestvovala u nesreći.

Pametni telefoni menjaju naš život i ne čine ga nužno kvalitetnijim. Belgijska politička stranka Vooruit predlaže uvođenje drakonskih kazni od 15.000 evra ili dve godine zatvora za one koji snimaju mesto nesreće, a nisu ovlašćeni za to (izuzeti bi bili policajci, sudski službenici ili novinari), piše Revijahak.

Povoda za ovaj predlog ima mnogo, a najviše se ističe jedan slučaj u mestu Houthalen-Helhteren, kada je mlada žena napravila selfi sa jednom od žrtava saobraćajne nesreće koja je u tom trenutku bila na nosilima.

Glavna svrha zakona bila bi zaštita žrtava i njihovih porodica. Politička stranka navodi da je bolno saznati putem društvenih mreža da je voljena osoba učestvovala u saobraćajnoj nezgodi.

Oni smatraju da bi, pored objavljivanja direktnih fotografija na kojima su vidljiva lica unesrećenih, i bilo koji drugi način snimanja koji omogućava prepoznavanje osobe, na primer fotografije automobila ili odeće, takođe trebalo da bude kažnjiv.

Sada se čeka reakcija ostalih političkih stranaka u Belgiji na ovaj predlog.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Nedeljna galerija: Ford Focus

Vanja A

Koliko često gledate u ovaj mjerač na instrument tabli i zašto je to važno?

V.R.

Kada ni Mini nije dovoljno mini

V.R.

Ostavite komentar