Za sedam dana 761 kontrola i samo jedno kršenje mjera - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Za sedam dana 761 kontrola i samo jedno kršenje mjera

Nadležni inspekcijski organi protekle sedmice izvršili su 761 inspekcijsku kontrolu poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama i u samo jednom slučaju utvrđene su nepravilnosti, zbog čega je izrečena kazne u iznosu od 1.000 KM.

Iz Inspektporata Republike Srpske saopšteno je da se može konstatovati da su pojačan inspekcijski nadzor i preduzimanje oštrijih mjera prema nesavjesnim pojedincima koji krše zakon rezultirali smanjenjem broja kontrola sa utvrđenim nepravilnostima.

Dodaje se da su privredni subjekti, generalno, pokazali odgovornost, spremnost za saradnju i provođenje preporuka i uputstava zdravstvenih stručnjaka o mjerema kojih se trebaju pridržavati u cilju nesmetanog rada i suzbijanja bolesti izazvane virusom korona.

Navodi se da je u okviru provođenja navedenih mjera do sada izvršeno više od 25.500 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od oko 365.000 KM, dok je za 30 objekata izrečena mjera zabrane rada.

Inspekcija i u narednom periodu nastavlja sa pojačanim kontrolama na terenu.

  • Pozivamo privredne subjekte da i dalje nastave dosljedno provoditi preventivne mjere, da na taj način pruže podršku svim organima i institucijama koje preduzimaju velike napore kako bi zaštitili zdravlje stanovništva i da inspektorima na terenu budu saradnici i partneri – navodi se u saopštenju.

Imajući u vidu da je epidemiološka slika pogoršana, iz Inspektorata pozivaju građane da prevenciju stave na prvo mjesto i da na svom primjeru pokažu odgovornost u ponašanju.

Danas objavljeno

“Jedan od šest Bajdenovih prioriteta je ZAPADNI BALKAN”

D V

Razgovarali Bajden i Putin: “Normalizacija veza u interesima obe države”

D V

Entoni Blinken novi državni sekretar SAD

D V

Ostavite komentar