Za proljetnu pitu isprljaćete samo jednu posudu - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Za proljetnu pitu isprljaćete samo jednu posudu

Tokom pripreme ove pite isprljaćete samo jednu posudu.

Da biste pripremili šarenu pitu od povrća ne trebaju vam kore, a ni brašno. Iako na prvi pogled može izgledati neobično, dobićete ukusan obrok koji možete poslužiti uz pavlaku, kiselo mleko, jogurt…

Sastojci:

  • 2 šargarepe
  • 350 g krompira
  • 1 tikvica
  • 1 crni luk
  • 2-3 čena belog luka
  • peršun, mirođija
  • 3 jaja
  • 30 g prezli
  • 30 ml maslinovog ulja

Priprema:

Izrendajte šargarepu, crni luk, krompir i tikvicu. Stavite u nauljenu vatrostalnu posudu. Dodajte mleveni beli luk i seckanu mirođiju i peršun, jaja, prezle, maslinovo ulje i začine po želji. Dobro promešajte da se sve sjedini. Pecite na 180°C oko 50 minuta.

Danas objavljeno

Pokušajte da ublažite kašalj na prirodan način

Vanja A

Istraživanje: Čašom mlijeka protiv srčanog udara

Vanja A

Naučnici otkrili 3 ključna faktora za zdrav, mlad i bistar mozak

Vanja A

Ostavite komentar