Za pola godine u Banjaluci vakcinisano 559 pasa - BIGportal.ba
Banja Luka

Za pola godine u Banjaluci vakcinisano 559 pasa

Tokom ove godine na području grada kroz veliku besplatnu akciju sterilizacije, kastracije i vakcinacije prošlo je 559 uličnih i vlasničkih pasa, rekao je Slaven Grbić, koordinator ove akcije. Ovu akciju već treću godinu zaredom sprovodi Fondacija “Dogs Trust” u saradnji sa četiri veterinarske ambulante na području grada, s ciljem kontrole populacije uličnih pasa.

“Godine 2018. kroz ovu besplatnu akciju prošlo je 1.548 pasa, a prošle godine 2.224 psa su sterilizovana, kastrirana i vakcinisana”, kazao je Grbić.

Prema njegovim riječima, akcija je ove godine počela u januaru, ali je zbog epidemije virusa korona prekinuta u martu i nastavljena tek polovinom maja.

“Ovaj ciklus besplatne sterilizacije, vakcinacije i kastracije za prvi dio godine će trajati do polovine avgusta, a nakon toga ćemo početkom septembra početi sa drugim dijelom akcije koja je planirana da traje do polovine decembra i obuhvataće oko 1.600 uličnih i vlasničkih pasa”, pojasnio je Grbić.

Dodao je da svi psi budu očišćeni od unutrašnjih parazita, vakcinisani protiv bjesnila i mikročipovani kako bi bili zavedeni u bazu podataka koja je obavezna od prošle godine po zakonima RS i BiH.

“Sve troškove ove akcije snosi Fondacija ‘Dogs Trust’, s tim da su sredstva nešto manja u odnosu na prošlu godinu zbog virusa korona, tako da je ove godine obuhvaćeno i manje pasa. Sterilizacija se implementira kroz postupak: uhvati, steriliši, vakciniši i pusti”, pojasnio je Grbić i pozvao sve vlasnike pasa da u sklopu ove velike besplatne akcije prijave svoje ljubimce.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

Od zapuštenog dijela Lauša prave multifunkcionalni park

M.

Evo koji dijelovi Banjaluke ostaju bez vode

M.

Planirana isključenja el.enegije za 25.01.2022.godine

Vanja A

Ostavite komentar